Εκπαίδευση και νεολαία
10/2: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Πολλές χιλιάδες φοιτητές, μαθητές κι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση και όχι μόνο, διαδήλωσαν για πέμπτη συνεχή εβδομάδα ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως.

Το νομοσχέδιο βρίσκεται στην τελική ευθεία για την ψήφισή του στη Βουλή με το σύνολο σχεδόν του κόσμου της εκπαίδευσης να βρίσκεται απέναντι. Αυτό εκφράστηκε στο μεγάλο συλλαλητήριο που ξεκίνησε από τα Προπύλαια κι έφτασε μέχρι τη Βουλή. Φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Αθήνας, σωματεία εκπαιδευτικών και πλήθος συλλογικοτήτων έδωσαν το παρών. Ανάμεσά τους το ΣΕΚ στις σχολές, οι Μαθητές/τριες Anticapitalista και το Δίκτυο Εκπαιδευτικών “Η Τάξη μας”.
Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά, ξύλο και συλλήψεις στο Σύνταγμα χωρίς να καταφέρουν να διαλύσουν τη διαδήλωση που παρέμεινε για αρκετή ώρα στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα. Από τα γκλοπ και τις ασπίδες των αντρών του Χρυσοχοΐδη δεν γλίτωσαν ούτε οι φωτορεπόρτερ. Οι διαδηλωτές ήρθαν ξανά αντιμέτωποι με τη βία των μπάτσων στην Ομόνοια όταν η πορεία έφτασε στο τέλος της.
Κλιμάκωση με νέο συλλαλητήριο την ερχόμενη εβδομάδα, συνελεύσεις δράσης στις σχολές και καταλήψεις, προτείνει το ΣΕΚ στις σχολές, ξεκαθαρίζοντας ότι η μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο δεν σταματάει την ημέρα της ψήφισής του.