Εργατικό κίνημα
Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στη Γενική Ταχυδρομική: εγκληματική αμέλεια της διοίκησης και διασπορά του κορονοϊού

7/1, κινητοποίηση έξω από υποκατάστημα της Γ. Τ. στα Γλυκά Νερά

Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στη Γενική Ταχυδρομική (ΣΕΓΕΤΑ) για την εγκληματική αμέλεια της διοίκησης της εταιρείας για την υγειονομική ασφάλεια των εργαζομένων εν μέσω πανδημίας με αποτέλεσμα τη διασπορά του ιού:

"Το Σ.Ε.ΓΕ.ΤΑ συναδελφοι/ισες σας ενημερωνει οτι στο Κεντρο διαλογης (Μακρυγιαννη 81) της επιχειρησης στο νυχτερινο τμημα εχουν διαπιστωθει απανωτα κρουσματα κορονοιου αυτη τη στιγμη μιλαμε για 8 συναδελφους και παραπλευρο κρουσμα απο τα προαναφερομενα των ελαχιστων εβδομάδων, κοριτσακι ενος απο τους παραπανω.

Καταγγελουμε την διοικηση της Γενικης για εγκληματικη αμελεια,μιας και δεν τηρηθηκαν οι απαιτουμενες διαδικασιες (αποφυγη συνωστισμου-καραντινα σε οσους εργαζονται πλησιον των νοσουντων) οπως προβλεπεται απο τον ΕΟΔΥ παρα μονο rapid test για να βρισκουν τον επομενο!! Καμια σοβαρη απολυμανση δεν εχει γινει, καμια θερμομετρηση και το κερασακι ηταν η παρουσια εργαζομενων απο καταστηματα μαζι με τους πιθανους φορεις της νοσου, μην υπολογιζοντας οτι πιθανα θα υπαρξει διασπορα και σε αλλους χωρους εργασιας.

Το σωματειο προχωρησε σε καταγγελια στον ΕΟΔΥ,στην Πολιτικη προστασια και επιπλεον κλήθηκε η αμεση δραση για την καταγραφη των συνθηκων συνωστισμου.

Απο την μερια της διοικησης καμια αποφαση,κρυφτο στην παρουσια των αρχων ...αφωνοι και αλαλοι για αλλη μια φορα.

Πανω απο ολα η δουλεια τα κερδη και ο πολεμος εναντια στους σωματειο εργαζομενων.

Ουτε η πανδημια δεν στεκεται αρκετη δικαιολογια να σοβαρευτουν, δυστυχως γι'αυτους το τερματισαν και οι ευθυνες πλεον ειναι τεραστιες.

Περαστικα στους συναδελφους μας και με το καλο να επιστρεψουν υγιεις..."