Κορονοϊός
Λουίζα Γκίκα, γιατρός: "Δεν δεχόμαστε πίεση από τους ασθενείς μας, δεχόμαστε επίθεση από την κυβέρνηση"

Κινητοποίηση στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων

Η Λουίζα Γκίκα, γιατρός στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων γράφει για τη ρατσιστική στοχοποίηση των ασθενών από την Αλβανία:

"Επειδή στη μικρή μας πόλη έχει αρχίσει να δημιουργείται ένα κλίμα στοχοποιησης των ασθενών με πνευμονία covid που διακομιζονται από την Αλβανία ως εργαζόμενη ιατρός στη ΜΕΛ θα κάνω τις παρακάτω διευκρινίσεις:

Όχι δεν άνοιξε τα σύνορα η ΝΔ και ξαφνικά την έπιασε ο πόνος για τους Αλβανούς συνανθρώπους μας. Όλοι όσοι διακομιζονται είτε έχουν ελληνική ταυτότητα, είτε έχουν ΑΜΚΑ. Πράγμα που σημαίνει πως είτε έχουν καταγωγή από την Αλβανία, αλλά ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα για να έχουν ΑΜΚΑ, είτε προέρχονται από περιοχές της Νότιου Αλβανίας και τους έχει δοθεί ελληνική ταυτότητα από το κράτος. Οι διακομιδες που έχουν γίνει ήταν πραγματικά αναγκαίες και γίνονται με προϋπόθεση πως το νοσοκομείο έχει αρκετές κλίνες για να τις δεχθεί. 

Δε δεχόμαστε πίεση από τους ασθενείς μας, δεχόμαστε επίθεση από την κυβέρνηση που δεν έχει προσλάβει όσο προσωπικό χρειάζεται για να ανταπεξελθουμε στις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία, που δεν παίρνουμε όσα ρεπό μας αναλογούν για να ξεκουραστουμε σωματικά και ψυχικά από τις δύσκολες συνθήκες στις μονάδες λοιμωδων. 

Για αυτό στις 23 Φλεβάρη απεργούμε για να διεκδικήσουμε προσλήψεις και λεφτά για την υγεία, για να μπορέσουμε να περιθαλψουμε και να σώσουμε όλους όσους έχουν ανάγκη, ανεξάρτητα από που κατάγονται".