Εργατικό κίνημα
23/2/21, Απεργία στα νοσοκομεία

23/2/21, Αθήνα

Αθήνα

Πλήθος εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία και συμπαραστάτες τους διαδήλωσαν στην Αθήνα την Τρίτη 23/2, ημέρα πανελλαδικής απεργίας του κλάδου. Η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις, μονιμοποιήσεις και χρηματοδότηση, το πέρασμα του ελέγχου των εμβολιασμών στα χέρια των εργαζομένων της Υγείας και το σταμάτημα των επιθέσεων στους συνδικαλιστές των νοσοκομείων ήταν οι βασικές αιχμές της κινητοποίησης.

Το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τον Καταραχιά» ακούστηκε από εκατοντάδες εργαζόμενους και γράφτηκε σε πολλά πανό, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι δεν θα περάσει η εκδικητική απόλυση του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στον Αγ.Σάββα. Τα πανό των συμβασιούχων του νοσοκομειου και του σωματείου του Αγ.Σάββα, βάδισαν στην κεφαλή της απεργιακής διαδήλωσης.
Αξιοσημείωτη η παρουσία προσφύγων που διαδήλωσαν μαζί με την ΚΕΕΡΦΑ διεκδικώντας εμβολιασμούς, ΑΜΚΑ και πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα Υγείας.
Σημαντική η συμμετοχή του Συντονιστικού Νοσοκομείων, της καμπάνιας Support Health Workers και φοιτητών/τριών, ανάμεσά τους και οι σύντροφοι/ισσες του ΣΕΚ στις σχολές. Με πανό που έγραφε «Ρατσισμός – Σεξισμός – Πανδημία – Κάτω η Νέα Δημοκρατία» διαδήλωσε ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης συνδέοντας της μεγάλες μάχες της περιόδου.
Η διαδήλωση ξεκίνησε από το Υπουργείο Εργασίας και κατέληξε στο Υπουργείο Υγείας. Στην Πανεπιστημίου, στο ύψος των Προπυλαίων οι απεργοί συνάντησαν μέλη των φοιτητικών συλλόγων που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις επιθέσεις Κεραμεώς – Χρυσοχοΐδη, με το σύνθημα «Φοιτητές – Εργατιά μια φωνή και μια γροθιά» να ακούγεται και από τις δυο μεριές.
Μεταξύ άλλων χαιρετισμό απήυθηναν ο Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων νοσοκομείου Αγ.Σάββας, η Αργυρή Ερωτοκρίτου, από το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΝΑ Γεννηματάς και μέλος της Κίνησης για την απεργιακή 8 Μάρτη, ο Χρίστος Αργύρης, γιατρός στο ΓΝΑ Γεννηματάς και μέλος του Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ.

Διαβάστε πλήρες ρεπορτάζ από την κινητοποίηση στην Εργατική Αλληλεγγύη που κυκλοφορεί.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Βίντεο 1.

Βίντεο 2.

Θεσσαλονίκη

(ανταπόκριση από την Εργατική Αλληλεγγύη στη Θεσσαλονίκη, 23/2, 1μμ)

Μεγάλη η απεργιακή συγκέντρωση των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι εκατοντάδες απεργοί υγειονομικοί ενώθηκαν με τους χιλιάδες φοιτητές που διαδηλώνουν ενάντια στο χθεσινό όργιο αστυνομικής καταστολής.

Η διαδήλωση έχει φτάσει στα δικαστήρια και οι συγκεντρωμένοι απαιτούν να αφεθούν ελεύθεροι οι 30 συλληφθέντες φοιτητές.

Δείτε φωτογραφίες εδώ.

Δείτε επίσης: Η στιγμή που η διαδήλωση των φοιτητών/τριών ενώνεται με τους απεργούς υγειονομικούς.