Εργατικό κίνημα
Συντονιστικό Νοσοκομείων: Μετά την επιτυχία της πανυγειονομικής απεργίας συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε!

2 Μάρτη στηρίζουμε τους απεργούς του Άγιου Σάββα, 12 μες. Υπ Υγείας
8 Μάρτη, Παγκόσμια ημέρα Γυναικών, 1μμ πλατεία Κλαυθμώνος

Το Συντονιστικό των Νοσοκομείων χαιρετίζει την μαζική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις στη σημερινή πανυγειονομική απεργία. 

Στην Αθηνά, έξω από το υπουργείο Εργασίας, πρωτοβάθμια σωματεία, επιτροπές αγώνα και αλληλέγγυοι, έδωσαν το στίγμα ότι η μάχη ενάντια στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από τον Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του, συνεχίζεται και κλιμακώνεται.

Στην Αθήνα, στην κεφαλή της πορείας βρέθηκε το πανό των συμβασιούχων από τον Άγιο Σάββα, ενάντια στην απόλυση του προέδρου Κ. Καταραχία και το πανό του σωματείου. 

Ακολουθούσαν εκατοντάδες απεργοί από ΓΝΑ Γεννηματάς, το Δρομοκαίτειο, το Κρατικό Νίκαιας, το Σωτηρία, το Ελπίς, το Θριάσιο, το ΚΑΤ, τον Ευαγγελισμό, το Αγία Σοφία, το Αττικό, το ΕΚΑΒ, αλλά και αλληλέγγυοι, από το Support Ηealth Workers, τον Συντονισμό Εργατικής Αντίστασης, πρόσφυγες από τον Ελαιώνα μαζί με την ΚΕΕΡΦΑ, φοιτητές του ΣΕΚ και την Ταξική Πορεία. 

Με συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα κάτω τα χέρια απ’ τον Καταραχιά», «Μαζικές προσλήψεις στην Υγεία αυτή είναι η απάντηση στην Πανδημία», και «Ρατσισμός Σεξισμός και πανδημία κάτω η Νέα Δημοκρατία», διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, καταλήγοντας στο Υπουργείο Υγείας, όπου τους περίμενε αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ και δεκάδες αλληλέγγυοι. 

Στο Υπουργείο Εργασίας και στο Υγείας, χαιρετισμό στους απεργούς απεύθυναν ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον Άγιο Σάββα Κώστας Καταραχιάς, η Αργυρή Ερωτοκρίτου από το ΔΣ του Γεννηματά, εκ μέρους της Κίνησης για την απεργιακή 8 Μάρτη, και ο Χρίστος Αργύρης από το Συντονιστικό Νοσοκομείων. 

Αντίστοιχες οι εικόνες παντού. Από την Θεσσαλονίκη, με εκατοντάδες απεργούς υγειονομικούς να διαδηλώνουν στην ΥΠΕ που στη συνέχεια ενώθηκαν με τους φοιτητές και διαδήλωσαν ενάντια στη αστυνομική καταστολή, μέχρι την Ικαρία που συντονίστηκαν απεργιακά με κέντρο τους εργαζόμενους στην Υγεία, οι εκπαιδευτική και όλη η τοπική κοινωνία. 

Η σημερινή πετυχημένη πανυγειονομική απεργία και οι μαζικές συγκεντρώσεις έδειξαν για μια ακόμη φορά ότι η δύναμη που μπορεί να τσακίσει τις κυβερνητικές επιθέσεις είναι οι εργαζόμενοι με τους υγειονομικούς στην πρώτη γραμμή. 

Κλιμακώνουμε τη μάχη για μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων, κρατικοποίηση των ιδιωτικών κλινικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έλεγχο των εργαζόμενων στους εμβολιασμούς. 

Έγινε ταυτόχρονα και σκαλοπάτι για τις επόμενες μάχες που έχουμε μπροστά μας. Την Τρίτη 2 Μαρτίου, οι εργαζόμενοι στον Άγιο Σάββα απεργούν για ακόμη μια φορά ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας να χτυπήσει τον Συνδικαλισμό στο νοσοκομείο, απολύοντας τον πρόεδρο τους συλλόγου Κ. Καταραχιά και μας καλούν όλους στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας.

Και κλιμακώνουμε στην πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση στις 8 Μάρτη στις 1μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην παγκόσμια ημέρα των γυναικών όλοι οι εργαζόμενοι μαζί, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για να τελειώνουμε με την κυβέρνηση του Σεξισμού, του Ρατσισμού, και της καταστροφής.

Συντονιστικό των Νοσοκομείων, 23/2/21