Καταστολή
Ανακοίνωση του Σ.Ε.Κ Χανίων : Κάτω τα χέρια από τους φοιτητές - Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες

Φοιτητικό συλλαλητήριο στα Χανιά 25/2/21

Η κυβέρνηση νομίζει ότι θα ξεμπερδέψει με τις αντιστάσεις του φοιτητικού κινήματος που διαδηλώνει και αγωνίζεται ενάντια στο νομό για την εκπαίδευση των Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη αξιοποιώντας την καταστολή και την τρομοκρατία. Δεν θα επιτρέψουμε την κυβέρνηση να επιβάλλει ως κανονικότητα τη διάλυση της δημόσιας παιδείας, την ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ, την αναβίωση του σπουδαστικού της ασφάλειας και μιας νέας βιομηχανίας διώξεων.

Μετά το όργιο της καταστολής στο ΑΠΘ και σε άλλες φοιτητικές κινητοποιήσεις, το Σάββατο 27/2 η ασφάλεια Χανίων προσήγαγε φοιτητές μέσα και έξω από τα σπίτια τους και πριν από την διεξαγωγή προγραμματισμένης συγκέντρωσης και πορείας αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 3 προσαγωγές και 1 σύλληψη φοιτητών, συνδικαλιστών, μελών του φοιτητικού συλλόγου (ΑΡΧΜΗΧ, ΜΠΔ και ΗΜΜΥ αντίστοιχα) του Πολυτεχνείου Κρήτης, έξω από το σπίτι τους. Παράλληλα, απαγγέλθηκαν ψεύτικες και ανυπόστατες κατηγορίες στους φοιτητές σε μια προσπάθεια περαιτέρω στοχοποίησης τους. Στον φοιτητή Γ.Σ αστυνομικοί με πολιτικά ρούχα εισέβαλαν στο σπίτι του χωρίς ένταλμα και με πρόσχημα έρευνα για δημόσια φθορά, τον μετέφεραν στο τμήμα χωρίς να επιτρέψουν την επικοινωνία με δικηγόρο. Σχηματίστηκε δικογραφία για οπλοκατοχή, για ένα παλιό φυσίγγιο του παππού του, καθώς το σπίτι όπου διαμένει είναι το πατρικό της μητέρας του!
Όλα αυτά δεν είναι παρά ο πανικός της κυβέρνησης που φοβάται μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι αγώνες της νεολαίας και προσπαθεί να σπάσει κάθε κέντρο οργάνωσης αγώνων. Για τον ίδιο λόγο κρατάει κλείστες τις σχολές, για αυτό θέλει να βάλει την αστυνομία μέσα στις σχολές μας. Όμως θα μας βρουν μπροστά τους! Οι φοιτητές μαζί με τους εργάτες έχουμε τη δύναμη να τους τσακίσουμε! Κλιμακώνουμε μέχρι την ανατροπή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, διαδηλώνουμε μαζικά στις 8 Μάρτη ενάντια στις σεξιστικές επιθέσεις και συνεχίζουμε στις 10 Μάρτη με νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στη συμπλήρωση ενός χρόνου από το κλείσιμο των σχολών από την κυβέρνηση.
Απαιτούμε:
Να αποσυρθούν άμεσα οι κατηγορίες!

Να αθωωθεί ο φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και όλοι οι διωκόμενοι φοιτητές!