Εργατικό κίνημα
Απεργιακή συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας: Κάτω τα χέρια απ' τον Καταραχία

Βαδίζοντας προς το Υπουργείο Υγείας

Σε αναβρασμό βρισκόταν από νωρίς το πρωί της Τρίτης 2/3 το νοσοκομείο του Άγιου Σάββα.

Από τη ντουντούκα που βρισκόταν στο προαύλιο επαναλαμβανόταν το κάλεσμα για συμμετοχή στη στάση εργασίας που είχε βγάλει το σωματείο από τις 8πμ έως τις 3μμ ενάντια στην εκδικητική απόλυση του Κώστα Καταραχιά, προέδρου του Συλλόγου Εργαζομενων του νοσοκομείου.

Τη στήριξη τους στην κινητοποίηση είχαν ανακοινώσει τις προηγούμενες μέρες η ΠΟΕΔΗΝ, η ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ ενώ οι δύο τελευταίες είχαν πάρει απόφαση για τρίωρη στάση εργασίας ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή εργαζομένων από άλλα νοσοκομεία.

Παρά το τσουχτερό κρύο η συγκέντρωση σιγά σιγά μαζικοποιήθηκε, με αισθητή παρουσία των εργαζομένων γυναικών στην καθαριότητα του νοσοκομείου. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν με λεωφορεία στο Πεδίο του Άρεως από όπου ξεκίνησε και η πορεία προς το Υπουργείο Υγείας.

Φωνάζοντας δυνατά το σύνθημα “Κικίλια Μπαλαούρα ακούστε το καλά, ο Καταραχιάς θα μείνει στη δουλειά” η πορεία βάδισε μέχρι το Υπουργείο ενώ από τη ντουντούκα ο ίδιος ο προέδρος ενημέρωνε διαρκώς οδηγούς και περαστικούς για τα αιτήματα των εργαζομένων.

Μπροστά στο υπουργείο η αστυνομία επιχείρησε να περιορίσει την έκταση της συγκέντρωσης επί της οδού Αριστοτέλους αφήνοντας εσκεμμένα δεκάδες αυτοκίνητα να μπλοκαριστούν ώστε να απαιτήσει από τους απεργούς να περιοριστούν σε μία λωρίδα.

Εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι μοίρασαν προκηρύξεις του σωματείου για να ενημερώσουν τους μπλοκαρισμένους οδηγούς η οποίοι και έκαναν αναστροφή κάτω από τον ήχο του συνθήματος “Θέλουμε προσλήψεις στην Υγεία, κάτω τα χέρια απ'τα νοσοκομεία”

Τη συγκέντρωση μαζικοποίησαν με την παρουσία τους και τα πανό τους ο η πρωτοβουλία Εργαζομένων του νοσοκομείου Αγ. Όλγα και το Σωματείο Εργαζομένων ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς.

Όταν οι συγκεντρωμένοι ενημερώθηκαν ότι το υπουργείο υποσχέθηκε συνάντηση με τους συνδικαλιστές την ερχόμενη Πέμπτη, ξέσπασαν σε γιουχαρίσματα και συνθήματα γνωρίζοντας πως το υπουργείο έχει δώσει ανάλογες υποσχέσεις αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν.

Διαβάστε περισσότερα από την Εργατική Αλληλεγγύη που κυκλοφορεί εδώ.
Παρακολουθήστε το βίντεο της κινητοποίησης εδώ.
Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.