Ιδέες
Νέα έκδοση του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου

Η συζήτηση με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από το ξέσπασμα της επανάστασης του 1821 έχει ανάψει. 

Το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο παρεμβαίνει σε αυτή τη συζήτηση με το νέο του βιβλίο «Το 1821 και οι αστικές επαναστάσεις» που ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες και θα κυκλοφορήσει στο τέλος του δεύτερου δεκαήμερου του Μάρτη. Τα κείμενα των Π. Γκαργκάνα, Λ. Μπόλαρη, Στ. Πανίδου, Α. Καλλίνικος και Κ. Χάρμαν, προσφέρουν μια συνολική εικόνα όχι μόνο για τον χαρακτήρα της επανάστασης του 1821, αλλά συνολικά για τις αστικές επαναστάσεις και τη μετάβαση από τη φεουδαρχία στον καπιταλισμό. Θα έχει 350 σελίδες και τιμή 17 ευρώ. 

Ευκαιρία να αξιοποιήσετε την καμπάνια προπληρωμών που ξεκίνησε το ΜΒ (θα διαρκέσει μέχρι τις 12/3) για να προμηθευτείτε το βιβλίο με έκπτωση 30% (12€ευρώ).

…και βιβλιοπαρουσιάσεις από το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο

Την πρόσφατη έκδοση «Τάτλιν: Μνημείο στην Τρίτη Διεθνή - Αριστερός Μοντερνισμός και Οχτωβριανή Επανάσταση» (βιβλιοκριτική υπάρχει στο περιοδικό Σοσιαλισμός από τα κάτω Νο 144), θα παρουσιάσει το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο σε διαδικτυακή εκδήλωση (zoom) το Σάββατο 13 Μάρτη στις 6μμ. Ομιλητές ο συγγραφέας του βιβλίου Νίκος Αξαρλής και ο Γιώργος Ράγκος που έχει γράψει τη βιβλιοκριτική στο περιοδικό. Το βιβλίο περιγράφει τη συζήτηση και την έντονη αντιπαράθεση (μέσα στους καλλιτέχνες και μέσα στο μπολσεβίκικο κόμμα) στις αρχές της δεκαετίας του 1920 γύρω από την Τέχνη και τη σχέση της με τη σοσιαλιστική κοινωνία.