Εκπαίδευση και νεολαία
Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια 10/3

10/3/21, Αθήνα

Χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας και στις άλλες πόλεις στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που οργανώθηκαν από τους φοιτητικούς συλλόγους με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το κλείσιμο των σχολών.

Ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, η καταστολή, η εγκληματική κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, ο σεξισμός και φυσικά το αίτημα για άνοιγμα των σχολών, ήταν οι βασικές αιχμές στα συνθήματα και τα πανό των συλλόγων.
Χαρακτηριστικό το σύνθημα «Μπάτσοι στις σχολές, σε δρόμους, γειτονιές κι ο λαός πεθαίνει στις εντατικές» που φωνάχτηκε μαζί με το «Φοιτητές – Εργατικά – Μια φωνή και μια γροθιά» και συνθήματα ενάντια στους Μητσοτάκη, Κεραμέως, Χρυσοχοΐδη και Μενδώνη.

Μαζί με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες διαδήλωσαν και δεκάδες μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί και γονείς.
Το παρών μαζί με τους συναδέλφους τους από τις σχολές της Αθήνας, έδωσε κι ένα δυναμικό μπλοκ από το Κέντρο Αγώνα της σχολής Καλών Τεχνών του Ναυπλίου.

Μαζί τους διαδήλωσε το ΣΕΚ στις σχολές και οι Μαθητές/τριες Anticapitalista.

Σε ανακοίνωσή του μετά τη διαδήλωση, το ΣΕΚ στις σχολές σημειώνει:
«Ξανά χιλιάδες φοιτητές κι φοιτήτριες στους δρόμους. Έχουμε την δύναμη μπορούμε να τους γκρεμίσουμε. Η μαζική συμμετοχή των φοιτητών και των φοιτητριών αποδεικνύει στην πράξη τη διάθεσή να συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη. Για να ανοίξουν επιτέλους οι σχολές με τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας, για να διεκδικήσουμε ότι θα αποκτήσουν ξανά ζωή και, αγώνας για τη γνώση και τις ελευθερίες μας και όχι για τις συμμορίες του Χρυσοχοΐδη.Προχωράμε σε γενικές συνελεύσεις σε όλες τις σχολές, σε ανοιχτές εκδηλώσεις και οργανώνουμε την συνεχεια.Καλούμε σε νέο συντονισμό των φοιτητικών συλλόγων για να οργανωθούν οι επόμενες κινητοποιήσεις.18 Μαρτίου οι φοιτητές μαζί με τους εργάτες. Ενάντια στην επίθεση στον συνδικαλισμό και την απόλυση του Κώστα Καταραχιά προέδρου του σωματείου εργαζομένων Άγιος Σάββας. Καλούμε πράξη το σύνθημα που φωνάζουμε στα μεγάλα συλλαλητήρια "Φοιτητές - εργατιά - Μια φωνή και μια γροθιά".20 Μάρτη ενάντια στον Ρατσισμό και την φασιστική απειλή. Ενάντια στην ρατσιστική απειλή της κυβέρνησης οργανώνουμε την μαζική συμμετοχή της νεολαίας στα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια. Σεξισμός ρατσισμός και τρομοκρατία κάτω η Νέα Δημοκρατία».

Αθήνα

Αθήνα βίντεο

Άλλες πόλεις:

Θεσσαλονίκη

Βόλος

Χανιά

Ηράκλειο Κρήτης

Ρέθυμνο

Διαβάστε επίσης: 10 Μάρτη - ένας χρόνος κλειστές σχολές