Κορονοϊός
Νοσοκομείο Μεταξά: Ακυρώνονται ραντεβού λόγω covid

28/1, Απεργιακή μέρα δράσης για την Υγεία. Πορεία στην 2η ΥΠΕ. Αρχείο Εργατική Αλληεγγύη

Στις αρχές Φλεβάρη κατάφερα με επιμονή, υπομονή, τύχη (και λίγη χρέωση παραπάνω από το 14500) να κλείσω ραντεβού με τους γιατρούς που ήθελα στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά. Τα ραντεβού μου προγραμματίστηκαν για 10 και 19 Μάρτη δηλαδή 1,5 περίπου μήνα από τότε που τα έκλεισα. Η τύχη μου δεν κράτησε για πολύ. Πριν από 3 περίπου εβδομάδες έλαβα αυτοματοποιημένο ηχητικό μήνυμα από το το 14500 ότι τα ραντεβού μου ακυρώνονται χωρίς καμία απολύτως εξήγηση και χωρίς βέβαια να μου δώσουν κάποιο νέο ραντεβού. 

Προσπάθησα τηλεφωνικά να βγάλω άκρη στη γραμματεία της αιματολογικής κλινικής και μου είπαν ότι τα ραντεβού ακυρώνονται για λόγους προστασίας από COVID 19 και ότι δεν γνωρίζουν πότε θα μπορέσουμε να ξανακλείσουμε ραντεβού. Για το άλλο ραντεβού που είχα δεν προσπάθησα καν να βγάλω άκρη. Τις τελευταίες ημέρες μαθαίνουμε ότι το Μεταξά έχει σταματήσει να λειτουργεί αφού έχουν ακυρωθεί τα πάντα και έχουν νοσήσει ασθενείς καρκινοπαθείς και προσωπικό.

Οπότε το ηθικό δίδαγμα είναι ότι αν δεν κολλήσουμε κορονοϊό για να βρεθούμε διασωληνομένοι σε κάποια ΜΑΦ διαδρόμου, ούτε προληπτικό έλεχγο μπορούμε να κάνουμε, ούτε βέβαια επιτρέπεται να ελπίζουμε ότι επειδή έχουμε κάποια άλλη πάθηση θα μας παρακολουθεί γιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο.

Τιάνα Ανδρέου,
Πειραιάς