Κορονοϊός
Νοσοκομείο Γεννηματάς: Παράσταση διαμαρτυρίας 19/3

19/3, Νοσοκομείο ΓΝΑ Γεννηματάς.

Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Γεννηματάς Αθήνας πραγματοποίησαν την Παρασκευή 19 Μάρτη το πρωί δεκάδες εργαζόμενοι/ες του νοσοκομείου. «Στις τελευταίες τρεις γενικές εφημερίες το νοσοκομείο μας δέχεται 60 περιστατικά covid, οι απλές κλίνες covid αλλά και οι κλίνες ΜΕΘ είναι ασφυκτικά γεμάτες», έγραφε το Σωματείο Εργαζόμενων στην ανακοίνωσή του για την κινητοποίηση. «Χρειαζόμαστε άμεσα επείγουσες προσλήψεις σε νοσηλευτικό, ιατρικό, παραϊατρικό προσωπικό. Θυμίζουμε ότι σήμερα είναι κενές οι 2.500 οργανικές θέσεις νοσηλευτικού και 1000 θέσεις ιατρικού προσωπικού. Ένταξη στα ΒΑΕ. Άμεσα να επιταχτούν κρεβάτια όλων των τύπων από τον ιδιωτικό τομέα. Η κατάσταση είναι επικίνδυνη. Οι εργαζόμενοι έχουν ξεπεράσει τα όριά τους». Μια ημέρα μετά, το Γεννηματάς θα έμπαινε, σύμφωνα με τα λόγια των ίδιων των υγειονομικών, στη χειρότερη εφημερία που έχουν ζήσει ποτέ.

«Σήμερα προχωρήσαμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση, πάνω από πενήντα άτομα, με όλα τα μέτρα ασφαλείας», μας είπε αμέσως μετά την κινητοποίηση ο Χρίστος Αργύρης, επικουρικός γιατρός στον αξονικό τομογράφο. «Γιατί το Γεννηματάς, το δεύτερο μεγαλύτερο νοσοκομείο στην Αττική, από τρεις παθολογικές κλινικές μένει πλέον με μία. Είχε μία που είχε γίνει αποκλειστικά covid και σήμερα μάθαμε ότι θα γίνει και άλλη μία. Που σημαίνει ότι μένει μία, η Β' Παθολογική, να κάνει εφημερία κάθε τέσσερις μέρες για όλα τα άλλα περιστατικά και μάλιστα σε χώρους εκτός της Β' Παθολογικής. Μέχρι σήμερα ήταν στην ΩΡΛ φιλοξενούμενη. Τώρα ψάξτε βρείτε τη πού πέφτει. Σαν να μην έφταναν αυτά, μετά τη συνάντηση με τον διοικητή, πέντε ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι γιατροί πήραν εντέλλεσθε από τη διοίκηση ότι εκτάκτως αύριο και μεθαύριο πρέπει να εφημερεύσουν παραπάνω, χωρίς να γράφει για ποιο λόγο.

Αύριο δεν έχουν κλείσει την εφημερία για τις υπόλοιπες ειδικότητες, ενώ το νοσοκομείο έχει γίνει κόβιντ. Τέρμα πια τα ψέματα. Κυνηγάνε τους γιατρούς, όπως τον Κώστα Καταραχιά ή τον συνάδελφο από την ΕΝΙΘ στο ΑΧΕΠΑ. Γιατί; Γιατροί είμαστε, δεν θα πούμε την αλήθεια; Να πούμε ψέματα δηλαδή, ότι όλα είναι μια χαρά; Στο Γεννηματάς έχουν αναστατωθεί όλοι οι γιατροί της Β' Παθολογικής γιατί είναι πλέον επικίνδυνο να εφημερεύουμε στα μεγάλα νοσοκομεία με αυτούς τους όρους. Είχαμε ένα χρόνο που θα μπορούσαμε να είχαμε προετοιμαστεί, αλλά δεν έγινε τίποτα. Το Μεταξά έκλεισε, ο Ερυθρός επιτάχτηκε, το Σισμανόγλειο το ίδιο. Γιατί δεν επιτάσσουν τα ξενοδοχεία-νοσοκομεία του ιδιωτικού τομέα; Να επιταχτούν τώρα χώρις όρους και προϋποθέσεις».