Εργατικό κίνημα
Δικές μας οι σχολές χωρίς μπάτσους

0/3/21, Αθήνα, Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο Πέμπτη 1 Απρίλη 1μμ στα Προπύλαια. Συγκέντρωση στη πρυτανεία του ΕΚΠΑ την Παρασκευή 26 Μάρτη 9μμ. Συνελεύσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις για να ανοίξουμε τις σχολές μας – κάτω οι νόμοι Κεραμέως-Χρυσοχοίδη.

Έχουμε διανύσει ένα διάστημα τριών μηνών που το φοιτητικό κίνημα συγκρούεται με τις επιλογές της κυβέρνησης να κρατάει κλειστές τις σχολές εδώ και ένα χρόνο, να περνάει αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια που διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση και να βάζει αστυνομία στις σχολές. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει φρένο στους αγώνες με το πρόσχημα της πανδημίας απέτυχε παταγωδώς, η καταστολή και οι απαγορεύσεις τσακίστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα από τη μαζική αντίσταση των εργαζόμενων και της νεολαίας που πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων πανελλαδικά. 

Η Νέα Δημοκρατία δε μπορεί να περνάει νομοσχέδια που τσακίζουν τη δημόσια παιδεία και υγεία χωρίς αντιστάσεις, είναι μια απομονωμένη κυβέρνηση από τη πλειοψηφία του κόσμου. Οι φοιτητές συνεχίζουμε τον αγώνα μας με μεγάλο κεντρικό φοιτητικό συλλαλητήριο τη Πέμπτη 1 Απρίλη στις 1μμ στα Προπύλαια και συγκέντρωση στη πρυτανεία του ΕΚΠΑ την ώρα της συγκλήτου τη Παρασκευή 28/3 στις 9πμ. Είναι κοροιδία η κυβέρνηση να κρατάει κλειστές τις σχολές εδώ και ένα χρόνο ενώ δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας από τη πανδημία και την ίδια ώρα να περνάει νομοσχέδια που διαλύουν τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, βάζουν ταξικούς φραγμούς, αστυνομία στις σχολές, διαγραφές φοιτητών και άλλα αντιδραστικά μέτρα καταστολής του φοιτητικού κινήματος από τη μία και ιδιωτικοποιήσεων από την άλλη. 

Δίνουμε μάχη  για να ανοίξουμε τις σχολές μας με την οργάνωση ανοιχτών εκδηλώσεων και αντιμαθημάτων δια ζώσης στις σχολές, δεν περιμένουμε να τις ανοίξει η Κεραμέως αλλά οργανώνουμε διαδικασίες για να επιστρέψουν οι φοιτητές στους χώρους τους. Ταυτόχρονα ανοίγει ένα νέο μεγάλο μέτωπο ενάντια σε νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να κατεβάσει το υπουργείο για να προχωρήσει τις ιδιωτικοποιήσεις και τη συνέχεια για να ανατραπεί ο ψηφισμένος νόμος Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη. 

Κέντρο σε αυτή τη προσπάθεια πρέπει να είναι η οργάνωση νέου γύρου γενικών συνελεύσεων ανά σχολή, οι χιλιάδες διαδηλωτές που γέμισαν τους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων δείχνει αυτή τη δυνατότητα για να οργανωθεί ο αγώνας στη βάση, οι συνελεύσεις βάζουν δράσεις και ζωντανές διαδικασίες, δε θα ρίξουμε το νόμο επειδή θα αποσπάσουμε μια θετική απάντηση από κάποιον πρύτανη αλλά με μετωπική σύγκρουση με τη κυβέρνηση. Καταλαμβάνουμε τις σχολές μας και τις μετατρέπουμε ξανά σε κέντρα αγώνα, οι καταλήψεις είναι άνοιγμα και σύνδεση με τη κοινωνία και τους αγώνες. Με καταλήψεις όχι κάποιων μικρών χώρων αλλά συνολικά των ιδρυμάτων βάζοντας τα σε λειτουργία κάτω από τον έλεγχο των φοιτητών και των φοιτητριών μπορούμε να κερδίσουμε. Το φοιτητικό κίνημα έδειξε τη δύναμη του όλο το προηγούμενο διάστημα και χρειάζεται να κλιμακώσουμε τη σύγκρουση με τη κυβέρνηση με μεγάλα κεντρικά συλλαλητήρια, να συνδεθούμε με τους αγώνες που δίνει η τάξη μας όπως κάναμε επιτυχημένα με τους φοιτητικούς συλλόγους μπροστά στις 8 Μάρτη ενάντια στον σεξισμό, στις 18 Μάρτη ενάντια στην εκδικητική απόλυση του προέδρου του σωματείου εργαζομένων του αγίου Σάββα Κ.Καταραχιά και στις 20 Μάρτη στη διεθνή μέρα δράσης ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό. 

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του ΣΕΚ στις σχολές βρισκόμαστε μπροστά σε αυτή τη προσπάθεια και δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία του φοιτητικού συλλαλητηρίου στις 1 Απρίλη, δυναμώνουμε τις γενικές μας συνελεύσεις και βάζουμε την προοπτική κλιμάκωσης των αγώνων ενάντια στη κυβέρνηση του ρατσισμού, του σεξισμού και της τρομοκρατίας που διαλύει την υγεία και τη παιδεία.                                                                               

ΣΕΚ στις σχολές