Κορονοϊός
Χωρίς γιατρό ΗΣΑΠ-ΤΡΑΜ-ΜΕΤΡΟ...

Ανακοίνωση ΣΤΑΣΥ 24/3

Με μια ξερή ανακοίνωση δυο μόλις γραμμών, οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ (ΗΣΑΠ-ΤΡΑΜ-ΜΕΤΡΟ) πληροφορήθηκαν την Τετάρτη 24/3 ότι ανάμεσα στους 206 ιδιώτες γιατρούς που επιστράτευσε το Υπουργείο Υγείας για να συνδράμουν το ΕΣΥ για ένα μήνα, βρίσκεται και ο παθολόγος της Υγειονομικής Υπηρεσίας της εταιρίας.

Είναι μια ενέργεια που ξεπερνά ακόμα και τα χονδροειδέστατα ψέματα της κυβέρνησης τον τελευταίο χρόνο ότι στα ΜΜΜ «δεν κολλάει» ή τα προκλητικά «δεν μπορούμε να γεννήσουμε λεωφορεία» όταν αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης. Τελικά, όχι μόνο δεν ενισχύει τα ΜΜΜ με δρομολόγια και όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για προσωπικό και επιβάτες, αλλά αντίθετα στερεί 2.500 εργαζόμενους, και μάλιστα στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας, από έναν παθολόγο.

«Αντί να επιτάξει τις δομές και τους πόρους των κερδοσκοπικών επιχειρήσεων υγείας, το καθεστώς περιορίζεται σε επιτάξεις των έτσι κι αλλιώς πενιχρών πόρων που ήδη εξυπηρετούν στρώματα χειμαζόμενων τάξεων», μας γράφει ο Νίκος Σμπαρούνης, εργαζόμενος στο ΜΕΤΡΟ. «Διαβάζουμε στο συνημμένο ότι με αυτή την αφορμή κλείνει το ιατρείο στην Κεντρική Επισκευαστική Βάση της Γραμμής Μετρό 1 στον Πειραιά, που είναι πολύτιμο όχι μόνο για το σύνολο του προσωπικού της επιχείρησης, αλλά κυρίως λόγω της θέσης του δίπλα σε ένα αμαξοστάσιο με πολυάριθμους εργαζόμενους σε βαριές, ανθυγιεινές και επικίνδυνες (λόγω και της εργοδοτικής ασυδοσίας) εργασίες. Τρώμε από τις σάρκες μας, ή μάλλον οι επιτήδειοι τρώνε τις σάρκες μας.

Και μάλλον χωρίς πρακτικό όφελος, παρά μόνο για να σκοράρουν επικοινωνιακά κάποια δήθεν μέτρα “Υγειονομικής προστασίας” που θα προβληθούν από τα δημοσιογραφικά τους φερέφωνα. Τί αποτελεσματικότητα θα έχει το μάζωμα διαφόρων  ιατρών από δω κι από 'κει; Πόσο καιρό θα πάρει η εξοικείωση με τούς εξοπλισμούς, το σύστημα και τις εξειδικευμένες μεθόδους που είναι μοναδικά σε κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα; Ο σχηματισμός αποτελεσματικών ιατρικών ομάδων απαιτεί χρονοβόρες προετοιμασίες, δε γίνεται άρπα-κόλλα! Την ίδια στιγμή επιχειρούν να ἀπομακρύνουν με θράσος αντικαπιταλιστές συνδικαλιζόμενους ιατρούς, τορπιλλίζοντας συνειδητά τα νοσοκομεία όπου αυτοί υπηρετούν. Πόσες άραγε παρόμοιες ψευδοεπιτάξεις σε βάρος δομών εργατικής/λαϊκής εξυπηρέτησης έχει σκοράρει το “Υπουργείο” του νεκροθάφτη Κικίλια στο βωμό της επικοινωνιακής κοροϊδίας;».