Γράμματα και σχόλια
Εκδήλωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ 28/3

Το σύνθημα "Δημόσια Υγεία και όχι αστυνομία - Κάτω τα χέρια από τα σωματεία" είχε ως τίτλο η διαδικτυακή εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το απόγευμα της Κυριακής 28/3. Ομιλητές ήταν ο Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων στο Άγιο Σάββα που η κυβέρνηση απειλεί με απόλυση, η Δάφνη Κατσίμπα, πρόεδρος της ΕΝΙΘ που έχει δεχτεί δίωξη για την απόφαση της Ένωσης να συμμετέχει στις εκδηλώσεις-διαδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου τον περασμένο Νοέμβρη, και ο Πάνος Παπανικολάου, γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ. Τη συζήτηση συντόνισε ο Νικόλας Σκούφογλου, ειδικευόμενος γιατρός στον Ευαγγελισμό, που επίσης βρέθηκε στο στόχαστρο της διοίκησης του νοσοκομείου με τιμωρητική επιβολή στέρησης μεγάλου μέρους ενός μισθού του. 

Οι τρεις ομιλητές παρουσίασαν αναλυτικά όσα συμβαίνουν στα νοσοκομεία τον τελευταίο χρόνο της πανδημίας, με την πλήρη εγκατάλειψη του ΕΣΥ από τη μία και τις απόπειρες φίμωσης των υγειονομικών από την άλλη, και τα συνέδεσαν με τη γενική εικόνα της κυβερνητικής πολιτικής που προσπαθεί με άγρια καταστολή να περάσει όλες τις αντεργατικές και αντικοινωνικές της επιθέσεις. Και οι τρεις τόνισαν τον ρόλο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στους αγώνες των εργατών και της νεολαίας που ξεδιπλώνονται σε όλους τους χώρους και τις γειτονιές και έβαλαν τα επόμενα αγωνιστικά ραντεβού, με κεντρικό την μάχη για να μην περάσει η απόλυση του Κώστα Καταραχιά.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη δράση της όλο αυτό το διάστημα και τη συνέχεια, καθώς και ερωτήσεις φίλων της για τις θέσεις και τις προτάσεις της στην αντιμετώπιση όλων των κυβερνητικών επιθέσεων. Κοινή συνισταμένη ήταν τα πολιτικά προχωρήματα του κινήματος που ξεσηκώνεται ενάντια στην κυβέρνηση, όπως με την απαίτηση για επίταξη των ιδιωτικών κλινικών χωρίς αποζημίωση στα αφεντικά τους. Είναι ένα αίτημα που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παλεύει χρόνια και τώρα μπαίνει στην ημερήσια διάταξη όλων των αγώνων.