Δραστηριότητες
Κράτος, πλούτος και δημοκρατία

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Κράτος, πλούτος και δημοκρατία» οργανώνει το περιοδικό Σοσιαλισμός από τα Κάτω το Σάββατο 3 Απρίλη στις 5μμ. Τη συζήτηση θα ανοίξουν ο Ευκλείδης Μακρόγλου, δικηγόρος, ο Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγ. Σάββας και ο Πάνος Γκαργκάνας από την εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη. 

Μπορείτε να συνδεθείτε και να παρέμβετε διαδικτυακά στο zoom
Join Zoom Meeting  https://tinyurl.com/state-democracy
Meeting ID: 885 4388 7668

Passcode: 163673. 

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση στη συζήτηση: «Σε τραγέλαφο εξελίσσονται οι απόπειρες της κυβέρνησης, του Χρυσοχοΐδη και της ΕΛ.ΑΣ να διαχειριστούν τη γενική κατακραυγή που έχει ξεσηκωθεί ενάντια στην αστυνομική βία μετά τα διαδοχικά αίσχη που διέπραξαν. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Χρυσοχοΐδης υποσχέθηκε ότι «θα αλλάξουν τα πάντα» παρουσιάζοντας τη νέα «Λευκή Βίβλο λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας». Μοιάζει με κακόγουστο ανέκδοτο αυτό, καθώς στις δεκάδες καταγγελίες για την άγρια αστυνομική βία έχουν έλθει να προστεθούν αυτές για τα στημένα κατηγορητήρια απέναντι στους συλληφθέντες και για βασανισμούς μέσα στην ίδια την ΓΑΔΑ. Και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση εξαπολύει επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και με το νομοσχέδιο που ετοιμάζει ο Χατζηδάκης για τον συνδικαλισμό και με την απόλυση του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγ. Σάββας, του Κώστα Καταραχιά.

Για τον κόσμο που αντιστάθηκε και αντιστέκεται μαζικά στις κυβερνητικές επιθέσεις, φουντώνει η συζήτηση γύρω από όλα αυτά τα ζητήματα. Βρισκόμαστε μπροστά στην απειλή να μετατραπεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε μια νέα χούντα ή μπροστά στους σπασμούς μιας κυβέρνησης που χάνει τον έλεγχο; Πώς μπορούμε να απαντήσουμε σε αυτές τις προκλήσεις; Μπορούμε να βασιστούμε σε υποσχέσεις για εκδημοκρατισμό της αστυνομίας ή χρειαζόμαστε μια στρατηγική που βασίζεται στη εκτίμηση του Μαρξ και του Λένιν ότι το κράτος είναι όργανο ταξικής κυριαρχίας των καπιταλιστών; Πώς μπορούμε να επιβάλλουμε τα αιτήματα που προστατεύουν και διευρύνουν τις ελευθερίες και τα δικαιώματα που έχουμε κατακτήσει; Είναι ανάγκη να περάσουμε από τις διαδηλώσεις οργής σε απεργίες που νικάνε και ανοίγουν την προοπτική για αντικαπιταλιστική ανατροπή».