Εκπαίδευση και νεολαία
Ανοίγουμε τις σχολές μας! Φοιτητικό συλλαλητήριο 1/4, συνελεύσεις, αντιμαθήματα

1/4/21, φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Η βροχή και η κακοκαιρία δεν πτόησε χιλιάδες φοιτητές/τριες να διαδηλώσουν στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νόμο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη και συνολικά την κυβέρνηση και την πολιτική της.

Μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους βάδισαν σωματεία εκπαιδευτικών και σπουδαστές/τριες σχολών θεάτρων και χορού. Δυναμικό παρών έδωσαν και οι αγωνιστές/τριες του ΣΕΚ στις σχολές.
Δίωρη στάση εργασίας κήρυξε η ΟΛΜΕ.
Σε κλιμάκωση με γενικές συνελεύσεις, νέα συλλαλητήρια και καταλήψεις καλεί το ΣΕΚ στις σχολές:
"Δίνουμε μάχη για να ανοίξουμε τις σχολές μας με την οργάνωση ανοιχτών εκδηλώσεων και αντιμαθημάτων δια ζώσης στις σχολές, δεν περιμένουμε να τις ανοίξει η Κεραμέως αλλά οργανώνουμε διαδικασίες για να επιστρέψουν οι φοιτητές στους χώρους τους. Ταυτόχρονα ανοίγει ένα νέο μεγάλο μέτωπο ενάντια σε νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να κατεβάσει το υπουργείο για να προχωρήσει τις ιδιωτικοποιήσεις και τη συνέχεια για να ανατραπεί ο ψηφισμένος νόμος Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη.
Κέντρο σε αυτή τη προσπάθεια πρέπει να είναι η οργάνωση νέου γύρου γενικών συνελεύσεων ανά σχολή, οι χιλιάδες διαδηλωτές που γέμισαν τους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων δείχνει αυτή τη δυνατότητα για να οργανωθεί ο αγώνας στη βάση, οι συνελεύσεις βάζουν δράσεις και ζωντανές διαδικασίες, δε θα ρίξουμε το νόμο επειδή θα αποσπάσουμε μια θετική απάντηση από κάποιον πρύτανη αλλά με μετωπική σύγκρουση με τη κυβέρνηση.

Καταλαμβάνουμε τις σχολές μας και τις μετατρέπουμε ξανά σε κέντρα αγώνα, οι καταλήψεις είναι άνοιγμα και σύνδεση με τη κοινωνία και τους αγώνες. Με καταλήψεις όχι κάποιων μικρών χώρων αλλά συνολικά των ιδρυμάτων βάζοντας τα σε λειτουργία κάτω από τον έλεγχο των φοιτητών και των φοιτητριών μπορούμε να κερδίσουμε. Το φοιτητικό κίνημα έδειξε τη δύναμη του όλο το προηγούμενο διάστημα και χρειάζεται να κλιμακώσουμε τη σύγκρουση με τη κυβέρνηση με μεγάλα κεντρικά συλλαλητήρια, να συνδεθούμε με τους αγώνες που δίνει η τάξη μας..." σημειώνει μεταξύ άλλων σε προκήρυξή τους οι φοιτητές/τριες του ΣΕΚ στις σχολές.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την Αθήνα, εδώ και βίντεο εδώ.

Άλλες πόλεις

Θεσσαλονίκη

Χανιά

Γιάννενα

Πάτρα

Δείτε επίσης (2/4):

Ανοιχτή εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη: Πανεπιστήμιο - Έρευνα - Αγορά

Κοινή συνέντευξη τύπου Συλλόγου Γεωπονικής με τον Σύλλογο Διοικητικών για τον ν. Κεραμέως Χρυσοχοϊδη

Αφισοκόλληση στο ΠΑΔΑ

Δια ζώσης αντιμάθημα στη Νομική

Εκδήλωση διοικητικών και φοιτητών στο ΕΜΠ