Εργατικό κίνημα
Νοσοκομεία: Η μάχη συνεχίζεται 7 και 22 Απρίλη

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ - ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ - ΤΟΥ ΣΕΞΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 7 Απρίλη ΞΕΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Βγαίνουμε στις πύλες και οργανώνουμε μαζικές τοπικές διαδηλώσεις σε κάθε γειτονιά!

Στις 7 Απρίλη τα νοσοκομεία ξεσηκώνονται για μια ακόμη φορά. Με κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ, βγαίνουμε στις πύλες και οργανώνουμε τοπικές διαδηλώσεις σε όλες τις γειτονιές. Ενάντια στην δολοφονική πολιτική της ΝΔ για την πανδημία, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, μαζικές προσλήψεις στην Υγεία, επίταξη της Ιδιωτικής Υγείας χωρίς αποζημίωση στους κλινικάρχες. 

Την Τρίτη 30 Μάρτη, εκατοντάδες εργαζόμενοι από τον Άγιο Σάββα, και δεκάδες νοσοκομεία, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, εργαζόμενοι και συμπαραστάτες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα όλων των Συνδικάτων της Υγείας, και διαδήλωσαν μαζικά με κεντρικό σύνθημα ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ. Ήταν μια μέρα που συμπύκνωσε απεργιακά και με μαζική διαδήλωση την συγκλονιστική καμπάνια αλληλεγγύης στον Καταραχιά με πάνω από εκατό ψηφίσματα των μεγαλύτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων και από το δημόσιο και από τον ιδιωτικό τομέα. Η απάντηση του Κικιλια ήταν τα ΜΑΤ, οι γκλομπιες, τα χημικά.

Η κυβέρνηση προχώρησε στην απόλυση του γιατρού Κώστα Καταραχιά, προέδρου του σωματείου εργαζομένων του ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ, με την ωμή παράβαση του Υπουργείου Υγείας στην εκδίκαση προσωρινής διαταγής των ασφαλιστικών μέτρων την 1η Απρίλη. 

Η μάχη για την επαναπρόσληψη του Καταραχιά συνεχίζεται. Δεν σταματάει. Ο Καταραχιάς, παραμένει πρόεδρος του σωματείου των εργαζόμενων στον Άγιο Σάββα και μέχρι τις 25 Μάη που θα γίνει η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων συνεχίζουμε την καμπάνια αλληλεγγύης. Τίποτε δεν έχει τελειώσει, γιατί η μάχη για να υπερασπίσουμε την δημόσια Υγεία και τον συνδικαλισμό από την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης δεν έχει τελειώσει.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ!

Στις 7 Απρίλη πανελλαδικά με δίωρες στάσεις εργασίας βγαίνουμε στις πύλες μας. Η φετινή 7 Απρίλη όμως δεν είναι απλά μια επέτειος από την περσινή εμβληματική κινητοποίηση στις πύλες μας που έσπασε το "σιωπητήριο". Και αυτό γιατί από τότε μέχρι σήμερα μετά από την πιο σκληρή, τυφλή και άχρηστη καραντίνα με μπόλικη δόση από Χρυσοχοιδη και ξεσάλωμα των μπάτσων, οι νεκροί φτάνουν τις 8.000, τα κρούσματα τις εκατοντάδες χιλιάδες, τα νοσοκομεία μας απαξιωμένα έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία covid και όποιον πάρει ο χάρος από τα υπόλοιπα νοσήματα. Η εικόνα εκατοντάδων διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ και η αποτυχία του στοιχήματος του εμβολιασμού που τάχα θα τα έλυνε όλα είναι ο ορισμός της αποτυχίας τους. 

Προσλήψεις μαζικές δεν έγιναν ποτέ, μονιμοποίηση των συμβασιούχων ούτε για αστείο. Επίταξη των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων που έγινε σύνθημα στο στόμα όλων των υγειονομικών, σήμανε για την κυβέρνηση το ανάποδο, δηλαδή δώρα στους ιδιώτες με την υπερκοστολογηση των non - covid διασωληνωμένων, ΣΔΙΤ, κερδοσκοπική σπέκουλα με τα τεστ. Τώρα η κυβέρνηση των δολοφόνων έχει βρει καινούριο μοτίβο γύρω από την καραμέλα περί ατομικής ευθύνης: Ανοίξτε τα όλα, αφού κάνετε self test και ότι θέλει ας γίνει.

Πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την άθλια κυβέρνηση. Απεργιακά, με τα σωματεία μας και με συνδικαλιστές σαν τον Καταραχιά να οργανώσουμε τα νοσοκομεία μας. Την Νέα Δημοκρατία πάντα απεργιακά την στέλναμε στον αγύριστο. Έτσι και τώρα! Με συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα και οριζόντιο συντονισμό να συνεχίσουμε και να υλοποιήσουμε αυτό που ξεκίνησε στις 7 Απρίλη του 2020.

Και στις 22 Απρίλη στην πανελλαδική απεργία της υγείας να τους αποτελειώσουμε! 

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ -- ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΡΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΑΣ -- ΦΕΡΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΣΤΟ Ε.Σ.Υ. ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ
ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΩΡΑ ΚΙΚΙΛΙΑ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΖΩΕΣ

Συντονιστικό των Νοσοκομείων, 2/4/21


7 Απρίλη 2020, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης