Εργατικό κίνημα
Μετά την επιτυχία της 7 Απρίλη κλιμακώνουμε: 22 Απρίλη Πανυγειονομική Απεργία - 25 Μάη κινητοποίηση ενάντια στην απόλυση του Κώστα Καταραχιά

Μετά την επιτυχία της 7 Απρίλη κλιμακώνουμε
22 Απρίλη Πανυγειονομική Απεργία
25 Μάη κινητοποίηση ενάντια στην απόλυση του Κώστα Καταραχιά

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ  --  ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΡΑ
ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΡΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΛΙΝΙΚΑΡΧΕΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΑΣ  --  ΦΕΡΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΣΤΟ Ε.Σ.Υ. ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ
ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΩΡΑ ΚΙΚΙΛΙΑ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΖΩΕΣ

 

Το Συντονιστικό των Νοσοκομείων χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους στην Υγεία  που μαζί με συμπαραστάτες, βγήκαν στις πύλες των Νοσοκομείων  διαδηλώνοντας στις 7 Απρίλη. Στον ένα χρόνο από την εμβληματική 7 Απρίλη του 2020 που έσπασε το σιωπητήριο που ήθελε να επιβάλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, οι Υγειονομικοί βρέθηκαν ξανά στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης με την δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης, ακόμη πιο μαζικά ακόμη πιο μαχητικά. 

Από νωρίς το πρωί, σε δεκάδες νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, οι υγειονομικοί βγήκαν στις πύλες των νοσοκομείων, ενώθηκαν με συμπαραστάτες, και σε πολλά σημεία έγιναν μικρές διαδηλώσεις στις γειτονίες. Ο Άγιος Σάββας διαδήλωσε στη γειτονιά των Αμπελοκήπων μαζί με δεκάδες συμπαραστάτες, για να διεκδικήσει μαζικές προσλήψεις, μονιμοποιήσεις, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, αλλά και να δείξει την αποφασιστικότητα του ότι η απόλυση του προέδρου του σωματείου Κώστα Καταραχιά, δεν θα περάσει. 

Οι εργαζόμενοι από το Έλενα Βενιζέλου το Σπηλιοπούλειο και το Ιπποκράτειο, βρεθήκαν  από κοινού στην Α ΥΠΕ, οι εργαζόμενοι από Αττικό, Δρομοκαίτειο και ΨΝΑ συγκεντρώθηκαν στο Χαϊδάρι, οι εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν έξω από το Ιπποκράτειο. 

Εκατοντάδες εργαζόμενοι βγήκαν μαζικά στις πύλες τους στο Κρατικό της Νίκαιας, στο Γεννηματάς, στο Αγία Όλγα, στο Λαϊκό, στον Ευαγγελισμό, στο Αγλαΐα Κυριακού, στο Ασκληπιείο Βούλας, στο Αμαλία Φλέμινγκ. Αντίστοιχες δράσεις έγιναν  και σε μια σειρά από άλλες πόλεις, στην Πάτρα, στο Βόλο στα Χανιά, στο Ηράκλειο, στην Ικαρία στα Γιάννενα, στη Λάρισα, σχεδόν σε κάθε πόλη που υπάρχει νοσοκομείο, ακόμη πιο μαζικά από κάθε αντίστοιχη κινητοποίηση..

Στο ένα χρόνο που έχει περάσει από την περσινή 7 Απρίλη,  η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκανε τίποτε για να θωρακίσει τα δημόσια Νοσοκομεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αντίθετα εξάντλησε την πολιτική της στην πιο σκληρή, τυφλή και άχρηστη καραντίνα, με μπόλικη δόση από Χρυσοχοιδη και αστυνομία, και πολλά δώρα στους ιδιώτες κλινικάρχες.

Ένα χρόνο μετά, οι νεκροί ξεπερνούν τις 8.000, τα κρούσματα τις εκατοντάδες χιλιάδες, χιλιάδες συνάνθρωποι μας πεθαίνουν από άλλες ασθένειες γιατί δεν μπορούν να βρουν την Υγεία τους στα δημόσια νοσοκομεία που έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία covid. Μονάχα όποιος έχει λεφτά για να πάει στα ιδιωτικά.

Δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ και αποτυχία του στοιχήματος του εμβολιασμού που υποτίθεται ότι θα τα έλυνε όλα είναι το αποτέλεσμα της εγκληματικής της πολιτικής. Τώρα η κυβέρνηση που έχει την ευθύνη για χιλιάδες νεκρούς, έχει βρει καινούριο μοτίβο γύρω από την καραμέλα περί ατομικής ευθύνης. Τα ανοίγουμε όλα και την ευθύνη την έχετε εσείς για να κάνετε  self test. 

Ένα χρόνο μετά, ο κίνημα των υγειονομικών, έχοντας στο πλευρό του όλη την κοινωνία, είναι πιο δυνατό, πιο μαζικό, πιο αποφασισμένο να τσακίσει όλες τις κυβερνητικές επιθέσεις. Το μήνυμα που βγήκε από τα στόματα χιλιάδων υγειονομικών είναι ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα όσε διώξεις συνδικαλιστών, όπως του Κώστα Καταραχιά και αν επιστρατεύσει η κυβέρνηση.   Κλιμακώνουν με νέα πανελλαδική απεργιακή  κινητοποίηση στις 22 Απρίλη με απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη.  Η 22 Απρίλη χρειάζεται να γίνει Πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση, για να σώσουμε ζωές από την εγκληματική κυβερνητική πολιτική, για να στηρίξουμε τον μαχητικό συνδικαλισμό και τα σωματεία από την επίθεση της ΝΔ. 

Και ξανά νέα κινητοποίηση στις 25 Μάη την ημέρα που εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην απόλυση του πρόεδρου του συλλόγου των εργαζόμενων του Άγιου Σάββα Κ. Καταραχιά.

 /