Εργατικό κίνημα
9/4/21 – Κινητοποίηση των εργαζόμενων στον Επισιτισμό-Τουρισμό

9/4/21, Αθήνα. Φωτο: Μάνος Νικολάου

Φωτογραφίες από την κινητοποίηση των εργαζόμενων στον Επισιτισμό-Τουρισμό στην Αθήνα στις 9/4. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις οργανώθηκαν σε Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Πάτρα, Χάνια.

H συγκέντρωση ξεκίνησε από τη Δ. Αρεοπαγίτου, βάδισε την Αμαλίας και κατέληξε στο Υπουργείο Τουρισμού στο Σύνταγμα. Με πανό συμμετείχε το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Αττικής, τα σωματεία εργαζομένων των ξενοδοχείων Ζαφόλια και Stanley, η αντικαπιταλιστική κίνηση στον Επισιτισμό-Τουρισμό Καμαριέρα, η Αγωνιστική Παρέμβαση και η Λάντζα. Στη μικροφωνική που είχε στηθεί έξω από το υπουργείο τον λόγο πήραν πολλοί συνδικαλιστές από σωματεία του κλάδου.

Οι εργαζόμενοι δίνουν μάχη για να μην περάσει η βαρβαρότητα που τους ετοιμάζουν η κυβέρνηση και τα αφεντικά με το άνοιγμα του κλάδου, ύστερα από έναν χρόνο δύσκολης επιβίωσης με τα 534 ευρώ τον μήνα. Να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, οι μισθοί και τα δικαιώματα και να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

«Την ώρα που δεν υπάρχει ούτε ένας μάγειρας που δουλεύει αυτή τη στιγμή που να έχει κάνει το εμβόλιο, μας ανακοινώνουν ότι ο τουρισμός θα πάει καλά αρκεί να μην έχουμε απαιτήσεις. Γι' αυτό ο Χατζηδάκης ως νέος υπουργός εργασίας ετοιμάζει νέο όργιο αντεργατικών επιθέσεων. Ετοιμάζει το ξεχείλωμα των γνωστών και ανεπίτρεπτων υπερωριών μας και σχεδιάζει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο συνδικαλισμό», αναφέρει η προκήρυξη της Καμαριέρα που μοιράστηκε μαζικά και καλούσε να βγει απεργία στην επόμενη κινητοποίηση στις 20 Απρίλη που καλεί η Ομοσπονδία εργαζομένων του κλάδου.

Διαβάστε επίσης: Επισιτισμός-Τουρισμός: Στους δρόμους 20 Απρίλη