Εκπαίδευση και νεολαία
15/4/21 - Πανεκπαιδευτικό απεργιακό συλλαλητήριο

15/4/21, Αθήνα. Φωτο: Στέλιος Μιχαηλίδης

Φωτό από το μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο όπου χιλιάδες φοιτητές/τριες, εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας.

Στο κέντρο των διεκδικήσεων του συλλαλητηρίου είναι η ανατροπή του νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη, το άνοιγμα των σχολών, η ενίσχυση Παιδείας και Υγείας, το τέλος της καταστολής, μαζί με τη συνολικότερη προσπάθεια για ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της.

Φοιτητικοί σύλλογοι, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, εργαζόμενοι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σπουδαστές καλλιτεχνικών σχολών, οργανώσεις της αριστεράς, έδωσαν το παρών. Ανάμεσά τους και το ΣΕΚ στις σχολές και το Δίκτυο Εκπαιδευτικών "Η Τάξη μας".

Το ΣΕΚ στις σχολές σε ανακοίνωσή του μετά το συλλαλητήριο τονίζει μεταξύ άλλων:

"Το πανεκπαιδευτικό κίνημα συνεχίζει μέχρι την ανατροπή των νόμων Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη. Διεκδικούμε να ανοίξουν άμεσα όλες οι σχολές, λεφτά για την Παιδεία και για την Υγεία, δεν θα αφήσουμε ποτέ στις σχολές μας να μπεί η αστυνομία.

Είναι σωστά τα βήματα της τελευταίας εβδομάδας που τα αντιμαθήματα γενικεύτηκαν, που οι σχολές γέμισαν ξανά με φοιτητές και φοιτήτριες στην κατεύθυνση του να ζωντανέψουμε ξανά τις σχολές μας και να τις πάρουμε κάτω από τον έλεγχο μας. Μπορούμε να τα συνεχίσουμε και να τα γενικεύσουμε.

Συγκροτούμε ξανά την συλλογικότητα μας σε κάθε σχολή, δίνουμε συνέχεια στην οργάνωση γενικών συνελεύσεων. Συντονισμός με τις υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης και όχι μόνο, μαζικές γενικές συνελεύσεις και καταλήψεις μέχρι τη νίκη.

Συνεχίζουμε αύριο με την συγκέντρωση το πρωί στο Κάτω Πολυτεχνείο, οργανώνουμε τις γενικές συνελεύσεις και κατεβαίνουμε μαζικά την άλλη εβδομάδα στις 22 Απρίλη στο πανυγειονομικό συλλαλητήριο στις 9πμ στην πλατεία Μαβίλη".

Βίντεο

Φωτογραφίες από τα συλλαλητήρια πανελλαδικά

Διαβάστε επίσης: Παίρνουμε πίσω τις σχολές μας