Εργατικό κίνημα
«Solidarieta con il medico Κ.Katarachias»

Στην Ιταλία έφτασε ο αγώνας ενάντια στην απόλυση του Κώστα Καταραχιά, κερδίζοντας την αλληλεγγύη του κόσμου της γειτονικής μας χώρας. Το πανό της φωτογραφίας είναι από κινητοποίηση στο Μιλάνο στις 10 Απρίλη, στο πλαίσιο ημέρας δράσης για την Υγεία που οργάνωναν συνδικάτα, φορείς και συλλογικότητες έξω από νοσοκομεία και γηροκομεία σε όλη τη χώρα. (δείτε περισσότερες φωτο εδώ)

Τις προηγούμενες μέρες είχε κυκλοφορήσει βίντεο που έφτιαξε ο ανεξάρτητος videomaker Claudio Feliziani με ιταλικούς υπότιτλους από τις τελευταίες κινητοποιήσεις συμπαράστασης στον Κώστα Καταραχιά -την πανυγειονομική απεργία στις 30 Μάρτη που δέχτηκε την αστυνομική επίθεση έξω το υπουργείο Υγείας καθώς και τη συγκέντρωση στα δικαστήρια την επόμενη μέρα (δείτε το εδώ). Η πρωτοβουλία του, για να γίνει γνωστή και εκτός Ελλάδας η επίθεση στον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζόμενων στον Άγιο Σάββα, είχε αποτέλεσμα.

Με παρόμοια αιτήματα για ενίσχυση της δημόσιας υγείας, για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία, οι εργαζόμενοι της Ιταλίας δίνουν τις δικές τους μάχες. Ανταποδίδουμε την αλληλεγγύη ενάντια στις δολοφονικές πολιτικές των κυβερνήσεων και δυναμώνουμε τον κοινό αγώνα για την ανατροπή τους.