Η Αριστερά
Ελληνικό: Τα νέα μέλη αλλάζουν τον πυρήνα μας

Τους τελευταίους μήνες η περαιτέρω ριζοσπαστικοποίηση του κόσμου σε συνδυασμό με το μεγάλωμα του Πυρήνα ΣΕΚ στο Ελληνικό έχει αλλάξει την εικόνα στις εξορμήσεις του Σαββάτου στη γειτονιά. Περίπου 2 μήνες πριν, όταν για πρώτη φορά βρήκα τους συντρόφους ως ανένταχτος την ώρα της εξόρμησης και γνωριστήκαμε, η εικόνα ήταν διαφορετική. 

Στη συνέχεια όμως με τα πολλά μέτωπα που άνοιξαν, τόσο τοπικά όσο και κεντρικά πολιτικά, οργανώθηκαν νέα μέλη (5 μέσα στο 2021) και κινητοποιήθηκαν περισσότεροι σύντροφοι που πραγματικά βοήθησαν στο να κάνουμε μεγαλύτερη και πιο αισθητή την παρουσία μας στο κόσμο του Ελληνικού.

Στην πρώτη μου εξόρμηση ως μέλος του ΣΕΚ η διαφορά ήταν και ποσοτική και ποιοτική. Ήμασταν περισσότεροι και βγαίναμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Σε αυτό βοήθησε πάρα πολύ και η εξωστρέφεια ενός άλλου νέου, στο κόμμα και στις εξορμήσεις, μέλους του πυρήνα που πραγματικά μας ‘δίδαξε’ ότι δεν πρέπει να σνομπάρουμε κανέναν κόντρα σε σεχταριστικά στερεότυπα που μπορεί να έχουμε κι εμείς οι ίδιοι. Έτσι δώσαμε πολλές περισσότερες εφημερίδες, νέοι και παλιότεροι σύντροφοι.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αναβαθμίσαμε τις εξορμήσεις μας που είναι πολύ σημαντικές γιατί μέσα από τις πολιτικές συζητήσεις ερχόμαστε σε επαφή με πολύ αγανακτισμένο κόσμο και οργανώνουμε μαζί του τις μεγάλες πρωτοβουλίες που παίρνουμε. Με την προετοιμασία και την προπαγάνδα των κεντρικών κινητοποιήσεων  κατά του σεξισμού στις 8 Μάρτη και ενάντια του κυβερνητικού ρατσισμού στις 20 Μάρτη, το ΣΕΚ με την Εργατική Αλληλεγγύη έκανε πολύ εμφανή την παρουσία της επαναστατικής Αριστεράς στη γειτονιά του Ελληνικού. Το ίδιο και η τεράστια καμπάνια για τη συλλογή υπογραφών υποστήριξης του απολυόμενου εκείνη την περίοδο Κώστα Καταραχιά, που η δίωξη του είχε γίνει κυρίαρχο θέμα και είχε ευαισθητοποιήσει τον κόσμο.

Ουσιαστικά, το τελευταίο διάστημα έχουμε καταφέρει να ριζώσουμε ακόμα πιο πολύ σε πολλούς εργαζόμενους  και κόσμο της περιοχής γνωρίζοντας ότι κάθε Σάββατο τους περιμένει νέο ανανεωμένο φύλλο εργατικής αλληλεγγύης με άρθρα και εικόνες από όλες τις μάχες που δίνουμε σαν κόμμα πλάι στην εργατική τάξη.

Νίκος Γεροντής, πυρήνας ΣΕΚ Ελληνικού