Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Φέρτε τον Λαγό στη φυλακή

Τώρα να ξαναμπούν οι χειροπέδες

Μετά από πέντε μήνες η αρμόδια Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου εισηγήθηκε επιτέλους την άρση της ασυλίας του νεοναζί ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Λαγού και επικυρώθηκε στις 27/4 με τη σχετική ψηφοφορία στην Ευρωβουλή. Ο Λαγός καταδικάστηκε μαζί με άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής τον περασμένο Οκτώβρη σε 13 έτη φυλάκισης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής ενώ είχε καταδικαστεί τελεσίδικα και σε οχτώ μήνες για την υπόθεση του Συνεργείου.

Σύμφωνα με τη Μαρία Ψαρά, δημοσιογράφο που βρίσκεται στις Βρυξέλλες, “μετά την άρση της ασυλίας του, ο Λαγός θα πρέπει με κάποιο τρόπο να οδηγηθεί στην Ελλάδα. Ο ίδιος διαρρέει πως του έχει γίνει πρόταση για παροχή ασύλου από άλλη χώρα. Η Ελλάδα θα πρέπει να καταθέσει αίτημα έκδοσης του, το οποίο παίρνει χρόνο”. Αν κρίνει κανείς από την (αν)ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης στην υπόθεση Παππά, το αν θα κινηθεί ώστε να μπει στη φυλακή ο Λαγός παραμένει άγνωστο. 

Σε κάθε περίπτωση όμως, ο Λαγός θα διατηρεί, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, το μισθό του Ευρωκοινοβουλίου ύψους 6.800 ευρώ το μήνα αλλά και την αποζημίωση για το γραφείο του στις Βρυξέλλες, ύψους 4.300 ευρώ έως ότου η καταδίκη του οριστεί ως αμετάκλητη.