Καταπίεση και απελευθέρωση
Γυναίκα μόνη, τρανς, στα νύχια του σεξισμού

Μια τρανς γυναίκα 31 ετών αυτοκτόνησε στις 14 Απρίλη στους Αμπελόκηπους. Πρόσωπα που την γνώριζαν τονίζουν ότι με έναν ολόκληρο χρόνο lockdown είχε φτάσει σε άθλια οικονομική κατάσταση, ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει από τη σεξεργασία. Είχε φύγει από το σπίτι της οικογένειάς της λόγω μη αποδοχής. 

Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι διατηρούσε σχέση με συνεργάτη αντιδημάρχου του δήμου Αθηναίων, τον οποίο είχε καταγγέλλει για σωματική βία, ενώ είχε δημοσιεύσει και φωτογραφίες με τραύματα που ισχυριζόταν ότι της έκανε αυτός. Τελικά κατέληξε μηνυόμενη, παρότι είχε απευθυνθεί στην αστυνομία για την επίθεση που υπέστη. Εκτός από τη συστηματικά άδικη αντιμετώπιση των γυναικών από την αστυνομία, πρόκειται επιπλέον για μια τρανς γυναίκα απέναντι σε έναν ισχυρό άντρα -γι' αυτό η αστυνομία όχι μόνο δεν τη βοήθησε, αλλά έσπευσε να δεχτεί τη μήνυση σε βάρος της.

Και αυτή η αυτοκτονία είναι στην πραγματικότητα αποτέλεσμα αυτού του παράλογου συστήματος, που με πολλούς διαφορετικούς τρόπους έσπρωξε αυτή τη γυναίκα στον θάνατο: βία, παρατεταμένη ανασφάλεια, αποκλεισμό, φτώχεια.