Καταστολή
Μυτιλήνη: Περάστε από το Τμήμα για υπόθεσή σας!

Πόσο αντισυνταγματικό πρέπει να είναι το να καταθέσεις ένα λουλούδι στο άγαλμα του δολοφονημένου Μιχ. Μυρογιάννη που έπεσε νεκρός στο Πολυτεχνείο από το περίστροφο του χουντικού Ντερτιλή, το γνωρίζει μόνο η κυβέρνηση και η ΕΛΑΣ. 

Τί να πει κανείς όταν σου φορτώνουν και την κατηγορία της απείθειας μαζί με την παραβίαση απαγόρευσης πορείας για το Πολυτεχνείου όπως και αυτή της διασποράς του ιού ενώ παίρνεις όλα τα απαραίτητα μέτρα, μάσκες, αποστάσεις ακόμα και γάντια. 

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα …όταν στις 17 Νοέμβρη ομάδες διασκορπισμένες προσπάθησαν να πλησιάσουν το άγαλμα του Μυρογιάννη στην Μυτιλήνη για να καταθέσουν ένα λουλούδι σε αυτόν τον νεαρό αγωνιστή που έδωσε την ζωή του και αντί για αυτό συνάντησαν διμοιρίες από ΜΑΤ, περιπολικά, ασφαλίτες, ΟΠΚΕ που τους έφραξαν τον δρόμο. Απολογισμός 5 πρόστιμα και 9 κατηγορούμενοι για τα παραπάνω αδικήματα οι οποίοι έχουν στοχοποιηθεί με φωτογραφίες και υλικό κάμερας κλήθηκαν να καταθέσουν σε ανωμοτί εξέταση αφού πρώτα αναζητήθηκαν με την γνωστή ασφαλίτικη μέθοδο: τηλεφωνικά… λόγω έλλειψης προσωπικού, εδώ γελάμε …για προσωπική τους υπόθεση και αφού ζήτησαν προθεσμία πάνω από 48 ώρες που και αυτό έπρεπε να το ζητήσεις επίμονα!

Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι ακόμα κυκλοφορούν ελεύθεροι χωρίς να έχει ορισθεί δίκη οι υπαίτιοι για το πογκρόμ του 2018, ακόμα να κληθούν σε απολογία όσοι βαιαιοπραγούσαν έφτυναν έβριζαν δημοσιογράφους, αλληλέγγυους, φωτορεπόρτερ, αγωνιστές, όσοι εμπόδιζαν βάρκα με έγκυες γυναίκες μέσα στο λιμανάκι της Θερμής και όσοι έφραζαν την είσοδο στο χωριό της Μόριας με μέθοδο face control και τόσα άλλα αναρίθμητα γεγονότα.

ΑΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ 

Ο αντισυνταγματικός νόμος των συναθροίσεων και των συγκεντρώσεων  έσπασε στην πράξη αποδεικνύοντας την τεράστια δύναμη του λαού. Απόδειξη η προχθεσινή συγκέντρωση για την πρωτομαγιάτικη απεργία. 

Καράμαλης Δημήτρης, μέλος Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΛΕΣΒΟΥ