Γράμματα και σχόλια
Αντίο στον Σωτήρη Αλεξόπουλο

«Αποχαιρετάμε τον Σωτήρη της Αλληλεγγύης, των αγώνων ενάντια στο φασισμό, τον Σωτήρη της Ανθρωπιάς. Ψυχή κι εμπνευστής της Παμπειραϊκής Πρωτοβουλίας, υποδέχτηκες κι αγκάλιασες χιλιάδες πρόσφυγες. Έμπρακτα στήριξες τις αντιφασιστικές μάχες για να ελευθερωθεί η πόλη μας από τη μισανθρωπιά, το φόβο και το ρατσισμό. Πάντα παρών σε όλες τις μεγάλες μάχες για τη ζωή και την ελευθερία της πόλης μας. Σωτήρη, είσαι δεμένος με την άγκυρα που κρατάει ζωντανή την ιστορία, τη ζωή και την ανάσα του Πειραιά. Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ». Με αυτό το μήνυμα απευθύνει τελευταίο χαιρετισμό η KEΕΡΦΑ Πειραιά στον Σωτήρη Αλεξόπουλο που έφυγε από την ζωή την περασμένη Δευτέρα.

«Συχνά συμπορευτήκαμε στους αντιφασιστικούς αγώνες, στην αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στο κίνημα για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια, τους φίλους και τους συντρόφους του. Θα λείψει από όλους μας» αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά της η Ανταρσία στο Λιμάνι.

«Το δικό μας σύνθημα είναι όλοι μαζί να σβήσουν οι ναζί, δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε ξεχωριστά στο αντιφασιστικό κίνημα» έλεγε ο Σωτήρης Αλεξόπουλος τον Σεπτέμβρη του 2019 σε συνέντευξη Τύπου της ΚΕΕΡΦΑ. «Μας φοβίζει αυτό που λέει ο Μητσοτάκης θα 'υπερασπιστούμε τα θαλάσσια σύνορα', τι σημαίνει αυτό; Θα πυροβολούμε τα φουσκωτά και τους πρόσφυγες; Και βέβαια τα στρατόπεδα, πάνε να φτιάξουν άλλα τέσσερα τώρα, δεν είναι λύση. Πρέπει να τελειώνουμε με όλα αυτά».

Τα λόγια του και οι πράξεις του Σωτήρη μας εμπνέουν για να συνεχίσουμε. 

Θα είναι πάντα δίπλα μας στους αγώνες.