Εργατικό κίνημα
20/5, Συνέλευση στον Άγιο Σάββα

Συνέλευση οργάνωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων του επόμενου διαστήματος πραγματοποίησε σήμερα ο Σύλλογος Εργαζόμενων του νοσοκομείου "Άγιος Σάββας". Με την απόφαση της ΑΔΕΔΥ για στάση εργασίας από τις 8πμ ως τις 12 το μεσημέρι της 25/5, ημέρα εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων του Κ. Καταραχιά ενάντια στην απόλυσή του, η κινητοποίηση που καλεί ο Σύλλογος στην Ευελπίδων στις 9πμ παίρνει και πάλι πανεργατικά χαρακτηριστικά.

Επιπλέον συζητήθηκε η οργάνωση της πανεργατικής απεργίας της 3 Ιούνη, ώστε το νοσοκομείο να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Κ. Καταραχιάς, ο Άγιος Σάββας έχει νιώσει ήδη στο πετσί του τι θα σημάνει ο νόμος Χατζηδάκη.
Έγινε ενημέρωση από την Αγγελική Γεωργούλη, διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας, για τη συνδικαλιστική της δίωξη. Η μετακίνησή της στο Ελπίς ανακλήθηκε προφορικά από τον ΥΠΕάρχη, καθώς προκλήθηκε μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία του Άγιου Σάββα λόγω της απουσίας της. Όπως λένε τα μέλη του Συλλόγου, φάνηκε ότι από τα νοσοκομεία δεν περισσεύει κανείς, αλλά κι επίσης ότι η ΥΠΕ γνωρίζει και φοβάται τις δυνατότητες των εργαζόμενων να παλέψουν ενάντια και σε αυτή τη συνδικαλιστική δίωξη. Καθώς έχουν πικρή εμπειρία από προφορικές δεσμεύσεις, η μάχη συνεχίζεται για ικανοποιηθεί το αίτημα ανάκλησης της μετακίνησής της και γραπτώς.
Ανάμεσα σε άλλα ζητήματα συζητήθηκε η στήριξη των εργαζόμενων της Invite με το αίτημα να ανοίξουν μόνιμες θέσεις στα νοσοκομεία για όλους τους εργολαβικούς εργαζόμενους και να φύγουν οι εργολάβοι, όπως έγινε στον Άγιο Σάββα με τα συνεργεία καθαρισμού και φύλαξης. Καθώς και το ζήτημα των τραυματιοφορέων που σηκώνουν υπέρογκο φόρτο δουλειάς, με κίνδυνο και για τη δική τους υγεία: οι ογκολογικοί ασθενείς επιστρέφουν στο νοσοκομείο με επιβαρυμένη υγεία, καθώς στερήθηκαν τη φροντίδα που έχουν ανάγκη λόγω της πανδημίας.

Οι εργαζόμενοι/ες του Αγίου Σάββα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 4:45μμ στην πύλη του νοσοκομείου το Σάββατο 22/5 για να συμμετάσχουν στη νέα διαδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη και στις 8πμ την Τρίτη 25/5 για να πάνε στην κινητοποίηση στην Ευελπίδων.