Διεθνή
Ξάνθη: Λευτεριά στην Παλαιστίνη

22/5, Ξάνθη, Διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό αγώνα. Φωτό: ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης

«Τη μεγαλειώδη κινητοποίηση (22/5) πάνω από 2.000 διαδηλωτών σε αλληλεγγύη με την Παλαιστινιακή αντίσταση ενάντια στη σφαγή του ρατσιστικού κράτους απαρτχάιντ του Ισραήλ» χαιρετίζει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης. Όπως αναφέρει: 

«Στη συγκέντρωση, ο χαιρετισμός της ΚΕΕΡΦΑ που κατέληγε με τη φράση: “Με τη μειονότητα παλεύουμε μαζί και θα νικήσουμε. Λευτεριά στην Παλαιστίνη!”, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα. Στη μεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων χρόνων στην πόλη μας, με την πιο βροντερή παρουσία της μειονότητας, συμμετείχαν με πανό η ΚΕΕΡΦΑ, η Πρωτοβουλία Free Palestine και η νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ. Οι διαδηλωτές βάδισαν στους δρόμους της πόλης, ενώνοντας τη φωνή τους με τα αδέρφια μας στην Παλαιστίνη.

Χιλιάδες κόσμος, απλοί άνθρωποι, άνδρες, γυναίκες, παιδιά, νεολαία με βαθύ αίσθημα της αδικίας και της βαρβαρότητας του ισραηλινού στρατού κατοχής και της πολιτικής του εποικισμού και του απαρτχάιντ του κράτους-τρομοκράτη που πραγματικά κάνει τη ζωή των Παλαιστινίων κόλαση. Αυτό το βαθύ αίσθημα που επικρατεί ιδιαίτερα στον κόσμο της μειονότητας ήταν που ανάγκασε και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη θρησκευτική ηγεσία της μειονότητας να στηρίξουν αυτή την κινητοποίηση. Ήταν η ΚΕΕΡΦΑ, που σήκωσε ουσιαστικά την πρωτοβουλία πανελλαδικά σε συνεργασία με τις Παλαιστινιακές κοινότητες - και είναι τιμή μας.

Όσον αφορά τη στάση των ΜΜΕ, είναι γνωστά τα στερεότυπα που επιστρατεύονται κάθε φορά που η μειονότητα κινητοποιείται μαζικά. Ένα τυφλό μίσος που καλλιεργείται από τα πάνω και πλέκει θεωρίες συνωμοσίας, ότι πίσω απ' όλα κρύβεται ο "προαιώνιος εχθρός".  

Η αντίσταση στην ισλαμοφοβία είναι σήμερα απαραίτητη προϋπόθεση για την Αριστερά που θέλει να είναι η φωνή των καταπιεσμένων και να κατακτήσει την ενότητα που είναι καθοριστική για να μην αφήσουμε να δηλητηριάσουνε τους αγώνες μας. Για να υπερασπιστούμε τους πρόσφυγες, για να υπερασπιστούμε τη μειονότητα, για να υπερασπιστούμε την Παλαιστίνη. Για να ανοίξουμε το δρόμο για μια κοινωνία, για έναν ολόκληρο κόσμο ισότητας και αλληλεγγύης».