Εργατικό κίνημα
26/5/21 – Συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ ενάντια στο ν/σ Χατζηδάκη

26/5, Προπύλαια. Φωτό: Μάνος Νικολάου

Νοσοκομεία, δήμοι, σχολεία, σχολές, υπουργεία, καλλιτέχνες, όλοι και όλες μαζί, κατέβηκαν σήμερα στο απογευματινό συλλαλητήριο που καλούσε η ΑΔΕΔΥ στα Προπύλαια για να μην κατατεθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο του Χατζηδάκη. Τον τόνο στην πορεία έδιναν τα συνθήματα ενάντια στον Χατζηδάκη και την κυβέρνηση μαζί με αυτά που έδιναν τη συνέχεια στην πανεργατική απεργία στις 3 Ιούνη, όπως «Στις 3 Ιούνη απεργιακά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με πανό η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, τα νοσοκομεία Αγ. Σάββας και Γεννηματάς, η Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας, ο ΣΕΠΕ Γλυφάδας-3Β, οι φοιτητικοί σύλλογοι ΥΜΜΗ, Φυσικού και ΣΕΜΦΕ, το Θέατρο Εμπρός, ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης, η Ανατρεπτική Συσπείρωση Ηθοποιών, το αντικαπιταλιστικό δίκτυο Επισιτισμού-Τουρισμού Καμαριέρα, το ΣΕΚ, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, η Λαϊκή Ενότητα, κ.α., ενώ στην αρχή της συγκέντρωσης έφτασε μοτοπορεία με πικέτες ενάντια στο ν/σ και την κατάργηση του 8ωρου.
Η πορεία κατέληξε στο Σύνταγμα, όπου και έγινε από το Θέατρο Εμπρός κάλεσμα με την ντουντούκα σε όλα τα μπλοκ να συνεχιστεί η πορεία στο θέατρο. Έτσι, ένα μεγάλο κομμάτι της πορείας με σωματεία και τον Συντονισμό Εργατικής Αντίστασης διαδήλωσε στην Ερμού και στου Ψυρρή και έφτασε στο Θέατρο Εμπρός με συνθήματα «Χτυπούν τα συνδικάτα και τον Πολιτισμό, ετούτη η κυβέρνηση να φύγει από δω» και «Το Εμπρός δεν κλείνει, κατάληψη θα μείνει». Εκεί αφαιρέθηκαν και οι τελευταίες σιδεριές που μπήκαν τη Δευτέρα στην αποτυχημένη προσπάθεια της κυβέρνησης να το ξανακλείσει.
Το εργατικό κίνημα δίνει το μεγάλο ραντεβού στην πανεργατική απεργία στις 3 Ιούνη, μια μεγάλη κλιμάκωση πολλών και μεγάλων εργατικών κινητοποιήσεων των τελευταίων ημερών ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να χτυπήσει το 8ωρο και τον συνδικαλισμό.
 
Δείτε βίντεο με στιγμιότυπα από το συλλαλητήριο.
Διαβάστε στην Εργατική Αλληλεγγύη που κυκλοφορεί: Πανεργατική απεργία 3 Ιούνη