Εργατικό κίνημα
Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Υγειονομικών (ΑΣΚΥ) Ιδιωτικής Υγείας.

Οι εργαζόμενοι στο Ωνάσειο καταγγέλλουν ότι η διοίκηση του ιδρύματος εξασφάλισε παχυλά μπόνους μόνο για διευθυντικά στελέχη. Το Ωνάσειο είναι ΝΠΙΔ που επιδοτείται από τα Δημόσια Ταμεία για να εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του. Από την περίοδο των μνημονίων έχουν κοπεί τα δώρα στους εργαζόμενους, κατά την διάρκεια της θητείας του Ανδρέα Λοβέρδου στο Υπουργείο Υγείας.

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγινε προσπάθεια να καταργηθεί η ΣΣΕ και να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στο Ωνάσειο στο ενιαίο μισθολόγιο που θα έφερνε νέες μειώσεις μισθών στο όνομα μίας δήθεν κρατικοποίησης. Η επίθεση έπεσε στο κενό μετά τον απεργιακό ξεσηκωμό των εργαζομένων.
Είναι πρόκληση να δίνονται επιπλέον μισθοί στους διευθυντές την ώρα που δεν έχουν αποκατασταθεί τα δώρα των εργαζομένων και υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού στο ΩΚΚ. Την ίδια ώρα οι προσλήψεις νέων εργαζομένων γίνονται με ατομικές συμβάσεις και τον κατώτατο μισθό σύμφωνα με την Eθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.). Αυτή η πολιτική έχει ως στόχο τον διαχωρισμό των εργαζομένων και την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Να υπογραφεί συλλογική σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς και ολόκληρα τα δώρα που να καλύπτει το σύνολο του προσωπικού. Τα Ωνάσειο να κρατικοποιηθεί χωρίς αποζημίωση όπως και όλες οι μεγάλες ιδιωτικές κλινικές.
Στις 10 Ιούνη η συμμετοχή στην απεργία συνολικά στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας ήταν μεγάλη. Στις 16 Ιούνη η διάθεση για απεργιακή σύγκρουση εκφράστηκε και στις ιδιωτικές κλινικές όπως στο Metropolitan General στον Χολαργό όπου το προσωπικό σταμάτησε την δουλειά. Οι απεργίες έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι έχουμε την δύναμη για να ανατρέψουμε το αντεργατικό νομοσχέδιο του Χατζηδάκη και συνολικά την βάρβαρη πολιτική της ΝΔ.

Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Υγειονομικών