Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Ακροδεξιά δολοφονία στην Τουρκία

H 38χρονη Ντενίζ Ποϊράζ

Σαν θλιβερή επιβεβαίωση των όσων έλεγε στο προηγούμενο φύλλο της Εργατικής Αλληλεγγύης ο Κούρδος πολιτικός πρόσφυγας Γιουσούφ Οζντεμίρ για τον κυνικό χαρακτηρισμό της Τουρκίας ως ασφαλούς τρίτης χώρας για αιτούντες άσυλο από την ελληνική κυβέρνηση, ήρθαν τα νέα για την δολοφονία της Ντενίζ Ποϊράζ, μέλους του HDP, την Πέμπτη 17 Ιούνη, στη Σμύρνη.

Ο ακροδεξιός δολοφόνος σκότωσε την 38χρονη αγωνίστρια μέσα στο κτίριο του HDP όπου είχε πάει για να αντικαταστήσει τη μητέρα της λίγες μέρες πριν το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας δεχτεί να εξετάσει προσφυγή με την οποία ζητείται να τεθεί εκτός νόμου το HDP για τους δεσμούς του με Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ.

“Η κυβέρνηση στο σύνολό της είναι υπεύθυνη για αυτήν την επίθεση. Χρησιμοποιεί ρητορική μίσους, εχθρότητα και μεθόδους πόλωσης για να προκαλέσει σύγκρουση. … Είναι υπεύθυνη για αυτήν τη δολοφονία… και για σφαγές που θα διαπραχθούν στο μέλλον”, δήλωσε ο συμπρόεδρος του HDP Μιθάτ Σανκάρ. “Εκείνοι που δεν μας έχουν αντιμετωπίσει με νομικά και πολιτικά μέσα έχουν τώρα κινητοποιήσει τους δολοφόνους τους”.