Περιβάλλον
26/6: Κινητοποίηση ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ στον Βόλο

Φωτό: Εύη Τσιούνη

Γέμισε το κέντρο του Βόλου από διαδηλωτές τόσο από την ίδια την πόλη όσο και από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Συμμετείχαν ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων, η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία , η πρωτοβουλία NoBu,το ΝΑΡ και το ΣΕΚ. Επίσης περιβαλλοντικές κινήσεις από τα Άγραφα, την Αθήνα και μια σειρά αναρχικές συλλογικότητες που ταξίδεψαν στο Βόλο.

Το σύνθημα "δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη, δεν θα ξεχαστεί τι κάναν στο Βασίλη "ακουγόταν συχνά ,καθώς η πορεία γινόταν ένα χρόνο μετά το βασανισμό του μετά από αντίστοιχη διαδήλωση. Ακούστηκαν συνθήματα και κατά της καύσης, του Μπεου και του Αγοραστού.

"Πρέπει να κλιμακώσουμε αυτόν τον αγώνα καθώς η ΝΔ επεκτείνει την αντι-περιβαλλοντικη της πολιτική, τις κομπίνες για τη διαχείριση των απορριμμάτων και συγκεκριμένα την επέκταση της καύσης. Αυτά προβλέπουν τα σχέδια του Ταμείου Ανάκαμψης. Πρέπει τα συνδικάτα να μπουν μπροστά σε αυτόν τον αγώνα για να σταματήσουμε το έγκλημα και διεκδικήσουμε ένα δημόσιο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων, με προσλήψεις στους δήμους και να έχουν οι εργαζόμενοι τον έλεγχο στους ΟΤΑ και όχι οι μεγαλοκαρχαριες που βάζουν τα κέρδη πάνω από το περιβάλλον και τις ζωές μας" αναφέρει σε ανάρτηση του το ΣΕΚ Βόλου. 

Δείτε φωτογραφίες από τη διαδήλωση εδώ.