Εργατικό κίνημα
14/7/2021 – Θεσσαλονίκη: Παράσταση Διαμαρτυρίας ΓΝΘ Παπανικολάου

Φωτό: Η Εργατική Αλληλεγγύη στη Θεσσαλονίκη

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση του νοσοκομείου προχώρησε σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων του ΓΝΘ Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Ύστερα από επανειλημμένες καταγγελίες του σωματείου προς τη διοίκηση για παραβιάσεις των ωραρίων εργασίας του προσωπικού, που δημοσιεύτηκαν στον τύπο και προκάλεσαν σχετικές επερωτήσεις στη βουλή και μετά την ανακοίνωση της σημερινής κινητοποίησης για αυτά τα ζητήματα, η απάντηση της διοίκησης ήταν να καλέσει την πρόεδρο του σωματείου σε ΕΔΕ, χωρίς μάλιστα να της επιτρέπει την παρουσία δικηγόρου!

Η αντίδραση από το σωματείο ήταν άμεση και έτσι την περασμένη Δευτέρα, ο υποδιοικητής δήλωσε πως σταματάει η διαδικασία.

Σήμερα δεκάδες εργαζόμενοι/ες του νοσοκομείου, μόνιμοι και συμβασιούχοι, καθώς και αντιπροσωπείες της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕΔΗΝ, της ΕΝΙΘ, αλλά και άλλων νοσοκομείων της πόλης όπως του Ιπποκράτειου, συγκεντρώθηκαν κανονικά για να απαιτήσουν την άμεση λύση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο και γενικότερα το ΕΣΥ, αυτά που προκάλεσαν την απαράδεκτη αντίδραση της διοίκησης.

Πολλοί που πήραν το λόγο έκαναν λόγο για μια νίκη απέναντι στην οργανωμένη προσπάθεια των διοικήσεων των νοσοκομείων αλλά και της κυβέρνησης να στοχοποιηθεί και να ποινικοποιηθεί ο συνδικαλισμός, όπως προηγούμενα είχε συμβεί με τον Κ. Καταραχιά, τη Ρέτζιου, τον Σιούλη.

Η μάχες συνεχίζονται κόντρα στην ασυδοσία των διοικήσεων και την εγκληματική διαχείριση της κυβέρνησης που ετοιμάζεται για ΣΔΙΤ και ιδιωτικοποιήσεις στα νοσοκομεία.

Ξεκινούν ταυτόχρονα οι προετοιμασίες για τη συμμετοχή των νοσοκομείων της πόλης στο αγωνιστικό διήμερο της ΔΕΘ, 10-11/9.

Περισσότερες φωτό: Η Εργατική Αλληλεγγύη στη Θεσσαλονίκη