Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
537 χρόνια φυλακή χωρίς στοιχεία για 11 πρόσφυγες

19/7, Οι 11 με υψωμένες γροθιές

Σε συνολική ποινή 537 χρόνων καταδίκασε 11 Τούρκους και Κούρδους πρόσφυγες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τη Δευτέρα 19 Ιούλη. Οι 11 κατηγορούνταν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (DHKP-C), τρομοκρατικές πράξεις, παραβίαση του νόμου περί όπλων, παράνομη οπλοφορία κ.ά. 

Λίγες μέρες νωρίτερα, στις 8 Ιούλη, κατά τη διάρκεια μιας μισάωρης διακοπής, είχαν μπεί στη δικαστική αίθουσα ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, με κουκούλες, όρμησαν στους κατηγορούμενους τους γρονθοκόπησαν, τους κλώτσησαν και τους έβρισαν και εν τέλει τους πήραν σερνόμενους στα κρατητήρια. 

Το δικαστήριο τελικά αποφάσισε με μοναδικό στοιχείο μια τσάντα με όπλα που βρέθηκε στον πάτο ενός βόθρου στο σπίτι που διέμεναν, και παρά το γεγονός ότι ο μοναδικός μάρτυρας, ο υπάλληλος της αντιτρομοκρατικής που τους παρακολουθούσε, διαβεβαίωσε ότι δεν είχε διαπιστώσει καμία πράξη τρομοκρατίας στην Ελλάδα. Απέρριψε επίσης όλα τα ελαφρυντικά συμπεριλαμβανομένου και αυτού της μετεφηβικής ηλικίας ενώ καταδίκασε τον κατηγορούμενο που είχε παραδεχτεί τη σχέση του με τα όπλα ως διευθυντή της “τρομοκρατικής οργάνωσης” επιβάλλοντας του ποινή μεγαλύτερη ακόμα και από αυτή του Μιχαλολιάκου. 

Η θεωρία των δύο άκρων, που ασπάζονται κυβέρνηση και δικαστικό σύστημα, στην πράξη σημαίνει ξυλοδαρμούς και δεκάδες χρόνια φυλακής για τους αριστερούς αγωνιστές και τηλεοπτικές εκπομπές από κελιά-σουίτες για τους χρυσαυγίτες. Τόσο αδέκαστοι.