Εργατικό κίνημα
Οι υγειονομικοί αντιστέκονται

26/7, Στην διοίκηση του Αγ. Σάββα. Φωτό: Νίκη Αργύρη

Άγιος Σάββας

Με στάση εργασίας την Τρίτη 3/8 6πμ-9πμ συνεχίζουν οι εργαζόμενοι/ες του Άγιου Σάββα τον αγώνα με αιτήματα όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, καμία απόλυση και μαζικές μόνιμες προσλήψεις. Είχε προηγηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στις 26/7, μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζόμενων και της Επιτροπής Αγώνα Συμβασιούχων και Μόνιμων Εργαζόμενων.

Η διοίκηση του Αγίου Σάββα οδήγησε σε παραίτηση 7 εργαζόμενους της καθαριότητας μέσα από τον εκβιασμό για το εμβόλιο. Τώρα ζητάει από όσες και όσους έχουν μείνει, να “βάλουν πλάτη” για να καλυφθούν τα κενά και να βγουν οι άδειες, πράγμα που σημαίνει να μην παίρνουν ρεπό! Την ίδια στιγμή βέβαια συνεχίζει τις απειλές για αντικατάσταση των συμβασιούχων εργαζόμενων με συνεργείο καθαρισμού από εργολάβο, αντί να προχωρήσει σε άμεσες προσλήψεις από τη λίστα των επικουρικών. Όσο για τις άδειες είναι πολύ λιγότερες από τις κανονικά οφειλόμενες.

Για μια ακόμη φορά η απάντηση της διοίκησης στα ερωτήματα και τα αιτήματα των εργαζόμενων ήταν να τους κλείσει την πόρτα. Το μήνυμα που στέλνει είναι ότι δεν λογοδοτεί σε κανέναν. Γι' αυτό και οι εργαζόμενοι/ες του νοσοκομείου θα συνεχίσουν τη μάχη τους στις 3 Αυγούστου.


Ικαρία

Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εργαζόμενων του Νοσοκομείου Ικαρίας στις 26/7, καθώς και συγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Κηρύκου. 

Οι εργαζόμενοι/ες αγωνίζονται ενάντια στην τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει το νοσοκομείο Ικαρίας και γενικά οι υγειονομικές δομές του νησιού εν μέσω πανδημίας, καθώς επίσης και ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Την Πέμπτη 29/7 ο Σύλλογος καλεί σε ανοιχτή συνέλευση για την αποτίμηση της κινητοποίησης και την οργάνωση της δράσης του το επόμενο διάστημα.