Εκπαίδευση και νεολαία
Όχι στο ταξικό κόσκινο της ΕΒΕ

22/7 Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Η Κεραμέως εφάρμοσε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) στα πανεπιστήμια που ψηφίστηκε το προηγούμενο διάστημα. Το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση συνεχίζουν το σχέδιο συρρίκνωσης της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας με αποτέλεσμα η εφαρμογή της Ε.Β.Ε. να αφήσει εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πάνω από 25.000 μαθητές και μαθήτριες σπρώχνοντας τους είτε στην ιδιωτική εκπαίδευση είτε στην ανεργία και την επισφάλεια. 

Πέρασε μία χρονιά που στο μεγαλύτερο μέρος της δεν κάναμε δια ζώσης μάθημα αλλά τηλεμαθήματα. Αυτό σήμανε τεράστιους ταξικούς φραγμούς και αποκλεισμούς από την εκπαίδευση για τα παιδιά που δεν είχαν τον απαραίτητο εξοπλισμό. Σε μία χρονιά που τα σχολεία ήταν κλειστά, όχι μόνο δώσαμε πανελλήνιες εξετάσεις αλλά ήρθε και δεύτερο ταξικό κόσκινο από την Ε.Β.Ε., με τη Κεραμέως να δηλώνει προκλητικά ότι «το πρόβλημα δεν είναι πόσοι μπαίνουν στις σχολές αλλά πόσοι τις τελειώνουν».

Συνεχίζουμε όπως παλέψαμε όλη τη χρονιά στον αγώνα για δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους/ες ενάντια στην ελάχιστη βάση εισαγωγής. Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί έχουμε τη δύναμη να τους ανατρέψουμε και να χτίσουμε την Παιδεία των αναγκών μας. Δίνουμε τη μάχη για δημόσια-δωρεάν Παιδεία και ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, συνεχίζουμε από τώρα μαζί με τους φοιτητές και τους καθηγητές μας τις μάχες, με απεργίες και καταλήψεις να τσακίσουμε τους αντιδραστικούς νόμους της Κεραμέως!

Μαθητές/τριες Anticapitalista