Εργατικό κίνημα
18/9: 8 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα - Αντιφασιστικές διαδηλώσεις στο Κερατσίνι και πανελλαδικά

18/9, Κερατσίνι: Το αντιφασιστικό ποτάμι πλημμυρίζει τη λεωφόρο Σαλαμίνας. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Με τη μαζική και ενωτική συμμετοχή χιλιάδων αντιφασιστών και αντιφασιστριών πραγματοποιήθηκε η διαδήλωση για την 8η επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στη συγκέντρωση που πλημμύρισε την οδό Παύλου Φύσσα απεύθυναν χαιρετισμούς ο Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης, ο Δήμαρχος Κερατσινίου, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, η ΚΕΕΡΦΑ και ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά. Μετά το τέλος των χαιρετισμών η διαδήλωση ξεκίνησε από το μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και κατέληξε στο ιστορικό μνημείο του Μπλόκου της Κοκκινιάς. Στην κεφαλή της διαδήλωσης βάδισαν οι γονείς του Παύλου Φύσσα αλλά και γονείς, συγγενείς και φίλοι άλλων θυμάτων φασιστικής, ρατσιστικής και σεξιστικής βίας κρατώντας πανό με τα ματωμένα πρόσωπα των δικών τους ανθρώπων, του Παύλου, του Ζακ, του Σαχζάτ Λουκμάν, του Αλέξη Γρηγορόπουλου, της Ελένης Τοπαλούδη, του Βασίλη Μάγγου, του Νίκου Τεμπονέρα, του Τζορτζ Φλόιντ και άλλων.

Το παρών έδωσαν με μαζικά μπλοκ το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και πολλά εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, ο Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης, η ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικές κινήσεις, κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Τα συνθήματα “Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί”, “Ποτέ ξανά φασισμός” και “Νομιμοποιήστε τους μετανάστες, σύνορα ανοιχτά για όλους τους εργάτες” δονούσαν στις γειτονιές του Κερατσινίου και της Νίκαιας δίνοντας τον τόνο για τη συνέχεια και το μεγάλο αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 9 Οκτώβρη στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Την ίδια ώρα μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές άλλες πόλεις. Δείτε φωτογραφίες από τη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο,  τα Χανιά το Ηράκλειο Κρήτης και την Ξάνθη.

Παρακολουθείστε στιγμιότυπα από τη διαδήλωση εδώ και τον χαιρετισμό της Κατερίνας Θωίδου εκ μέρους της ΚΕΕΡΦΑ