Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Ανακοίνωση ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης για την φασιστική επίθεση σε μέλη της ΚΝΕ

2/10: Αντιφασιστική διαδήλωση στη Σταυρούπολη

Η επίθεση ομάδας φασιστών τραμπούκων με αλυσίδες, στυλιάρια & taser σε μέλη της ΚΝΕ που έκαναν εξόρμηση στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης αποτελεί πρόκληση και δολοφονική ενέργεια.

Τέσσερα μέλη της ΚΝΕ κατέληξαν στο Νοσοκομείο μετά την θρασύδειλη, πισώπλατη επίθεση των φασιστών που χτύπησαν κι έτρεξαν να κρυφτούν στους γύρω δρόμους.

Η επίθεση έρχεται σε συνέχεια των φασιστικών προκλήσεων των προηγουμένων ημερών, όταν οι φασίστες επιτέθηκαν με ρόπαλα, σιδηρογροθιές και μαχαίρια σε αντιφασιστική συγκέντρωση φοιτητικών συλλόγων έξω από το ΕΑΠΛ Σταυρούπολης. Το αντιφασιστικό κίνημα απάντησε με διαδηλώσεις χιλιάδων τόσο την Τετάρτη όσο και το Σάββατο, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι στις δυτικές συνοικίες της πόλης.
Στήριγμα των νεοναζί είναι η Αστυνομία, που σ’ όλες αυτές τις περιπτώσεις έκλεισε τα μάτια στη φασιστική βία και επιτέθηκε στους αντιφασίστες με χημικά.
Οι φασίστες νοσταλγούν τις μέρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όταν τα τάγματα εφόδου της ΧΑ, έχοντας την κάλυψη της ΕΛΑΣ, τρομοκρατούσαν τις γειτονιές με επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες, συνδικαλιστές, αγωνιστές των κινημάτων και της αριστεράς, Ρομά, ΛΟΑΤΚΙ και γυναίκες. Η κυβέρνηση της ΝΔ τους ανοίγει το δρόμο με την ανιστόρητη «θεωρία των δύο άκρων» και τις υστερικές επιθέσεις κατά των προσφύγων και των μεταναστών. Ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος ταύτισε τους επιτιθεμένους νεοναζί με τα θύματά τους ενώ λίγες μέρες νωρίτερα ο βουλευτής της ΝΔ Μπογδάνος παρέλαυνε στο Βίτσι σε γιορτή μίσους μαζί με τη Χρυσή Αυγή και στοχοποιούσε τα προσφυγόπουλα νηπιαγωγείου στα Πατήσια. Την ίδια ώρα, τα ΜΜΕ ξεπλένουν τους φασίστες βαφτίζοντας τις ομάδες κρούσης τους απλώς «κουκουλοφόρους».
Δεν θα περάσουν!
Το εργατικό, το φοιτητικό και το μαθητικό κίνημα θα τσακίσει τη νέα απόπειρα επανεμφάνισης των φασιστών, ένα χρόνο από την καταδίκης της Χρυσής Αυγής. Απαιτούμε να μπει τέλος στην κάλυψη της δράσης των φασιστών από την ΕΛΑΣ. Απαιτούμε να σταματήσει το ρατσιστικό κυνηγητό των προσφύγων, των μανάδων και των παιδιών τους, να ανοίξουν τα σύνορα, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να πάρουν άσυλο χαρτιά όλοι και όλες!
Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να τους στρώνει το έδαφος ξανά. Απαιτούμε να εφαρμόσει την απόφαση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, αποζημιώνοντας τα θύματα, κλείνοντας τα γραφεία της συμμορίας σε όλη την Ελλάδα και αποπέμποντάς τους εκλεγμένους από τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

Όλοι και όλες μαζί, στο αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό συλλαλητήριο ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου.