Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
4/10/2021 Αντιφασιστική διαδήλωση στο Ν. Ηράκλειο

4/10, Ν. Ηράκλειο Αντιφασιστική διαδήλωση, Φωτό: Δημήτρης Δασκαλάκης

Άμεση, μαζική και ενωτική ήταν η απάντηση του αντιφασιστικού κινήματος μετά την φασιστική επίθεση που δέχτηκαν μέλη της ΚΕΕΡΦΑ στην πλατεία ΗΣΑΠ στο Ν. Ηράκλειο.

Εκατοντάδες αντιφασίστες και αντιφασίστριες διαδήλωσαν στους δρόμους του Ν. Ηρακλείου ξεκινώντας από το σημείο που έγινε η επίθεση.
Με τα πανό τους βάδισαν η ΚΕΕΡΦΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου, η Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Ν.Ιωνία 'Εκτός Σχεδίου' και το Αναρχικό-Αντιεξουσιαστικό Στέκι Αντίπνοια. Στο μπλοκ της ΚΕΕΡΦΑ βρέθηκαν και οι αγωνιστές που χτυπήθηκαν την προηγούμενη ημέρα.

Τα συνθήματα "Ούτε στο Ηράκλειο, ούτε πουθενά-τσακίστε τους φασιστές σε κάθε γειτονιά", "Ποτέ ξανά φασισμός", "Έλληνες και ξένοι-εργάτες ενωμένοι", "Ο Παύλος ζει-τσακίστε τους Ναζί" ακούγονταν διαρκώς, ενώ η ΚΕΕΡΦΑ καλούσε διαδηλωτές, περαστικούς και κάτοικους να συμμετέχουν στο αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 9 Οκτώβρη στις 3μμ στην Ομόνοια, στον ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Κάντε κλίκ στους συνδέσμους για να δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο της διαδήλωσης και διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ της Εργατικής Αλληλεγγύης που κυκλοφορεί.

UPDATE 7/10: Ομόφωνο ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου Νέου Ηρακλείου