Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Ομόφωνη καταδίκη του φασίστα Παπαδιονυσίου για την επίθεση στην ΚΕΕΡΦΑ

4/10 αντιφασιστική διαδήλωση στο Νέο Ηράκλειο, την επόμενη μέρα της επίθεσης

Ομόφωνα καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή ο Μάριος Παπαδιονυσίου, μέλος του τάγματος εφόδου που επιτέθηκε σε μέλη της ΚΕΕΡΦΑ και του ΣΕΚ στην αντιφασιστική εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στο Νέο Ηράκλειο, για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοκατοχή. Επίσης, αποδείχτηκε ο οργανωμένος χαρακτήρας της επίθεσης και ο ρόλος του ως επικεφαλής.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά στη διαδήλωση για τον ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ενάντια στον ρατσισμό, τους φασίστες και την κυβέρνηση που τους κάνει πλάτες, το Σάββατο 9/10 στις 3μμ στην Ομόνοια.

Ομόφωνο ψήφισμα εξέδωσε και το Δημοτικό Συμβούλιο Νέου Ηρακλείου καταδικάζοντας την επίθεση.

Οι θρασύδειλοι ναζιστές εγκληματίες επιτίθενται. Ένας χρόνος από την καταδίκη της φασιστικής ναζιστικής δολοφονικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» συνεχίζεται η δράση όλων των φασιστικών εγκληματικών οργανώσεων, αποδεικνύοντας ότι ο φασισμός είναι εδώ. Η πρόσφατη καταδίκη της ηγετικής ομάδας της δεν αρκεί για να ξεμπερδέψουμε με το τέρας του φασισμού. Οι ιδέες τους προέρχονται από την πιο σκοτεινή ιδεολογία που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα με άμεσο σκοπό να σπείρει το μίσος και τη μισαλλοδοξία στη συνείδηση της νέας γενιάς και του λαού μας.

Η επίθεση φασιστών–ναζιστών στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση μελών της ΚΕΕΡΦΑ στην κεντρική πλατεία του Δήμου μας έρχονται ως συνέχεια των φασιστικών επιθέσεων σε σχολεία της Σταυρούπολης, Ευόσμου σε φοιτητές και στην πλατεία της Ηλιούπολης της Θεσσαλονίκης σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που εκείνη την ώρα μοίραζαν ανακοινώσεις. Οι επιθέσεις αυτές τις τελευταίες ημέρες αποτελούν επίθεση συνολικά κατά του λαού και της νεολαίας που αντιδρά αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο που δεν σιωπά για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω τους.
Η ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, που διαχρονικά αναπαράγεται, βοηθάει την δράση και την ανάπτυξη των ναζιστικών συμμοριών, που με όπλα, μαχαίρια, αλυσίδες, επιτίθενται σε πλατείες την ώρα που είναι γεμάτες από παιδιά, συνταξιούχους, εργαζόμενους, αποδεικνύοντας για μια άλλη φορά πως πρόκειται για εγκληματική ναζιστική συμμορία.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής καταδικάζει τις επιθέσεις των φασιστών και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη της απέναντι στη δράση των φασιστικών συμμοριών, να προστατέψει την ελεύθερη πολιτική δράση, τη δράση του κινήματος από τις επιθέσεις τους και να μεριμνήσει για την προστασία του κοινωνικού συνόλου και των πολιτών.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής καταγγέλλει τα ναζιστικά απομεινάρια της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, υψώνει ασπίδα Δημοκρατίας απέναντι στα τάγματα εφόδου που ξεπετάγονται σε κάθε γειτονιά, και πρωτοστατεί στην πολιτική και κοινωνική απομόνωση του ναζιστικού φαινομένου. Ο φασισμός έχει ονοματεπώνυμο και σε καμία περίπτωση δεν εξισώνονται οι φασίστες με το αντιφασιστικό κίνημα και οι θύτες με τα θύματά τους.

Καλούμε τον Ηρακλείωτικο λαό να απομονώσει τους φασίστες στις γειτονιές, στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, οργανωμένα και μαζικά μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους, τα μαθητικά συμβούλια.