Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
9/10/21 - Ανακοίνωση του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος για τα συλλαλητήρια στον ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

9/10, Αθήνα, Αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό συλλαλητήριο. Φωτό: Γιώργος Πίττας

Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες διαδηλώτριες και διαδηλωτές που πλημμύρισαν σήμερα τους δρόμους στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, το Ηράκλειο και μια σειρά πόλεις της Ελλάδας συμμετέχοντας στα αντιφασιστικά/αντιρατσιστικά συλλαλητήρια που καλούσε η ΚΕΕΡΦΑ, κοινότητες μεταναστών, επιτροπές προσφύγων, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, συλλογικότητες, φορείς και οργανώσεις της Αριστεράς.

Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στην κινητοποίηση στην Αθήνα. Δεν δίστασαν να χτυπήσουν και να ρίξουν χημικά σε μανάδες και μικρά παιδιά που συμμετείχαν μαζικά από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Μαλακάσας, της Ριτσώνας, του Σχιστού και του Ελαιώνα.

Όμως ο κόσμος παρέμεινε, η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε κανονικά με τους χαιρετισμούς των συντροφισσών και των συντρόφων ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών και όλες και όλοι μαζί διαδηλώσαμε στους δρόμους του κέντρου παρά τις συνεχείς προκλήσεις των μπάτσων.

Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Δεν πρόκειται να αφήσουμε να ξεμυτίσουν ξανά οι φασιστικές συμμορίες που με τις πλάτες της κυβέρνησης και της αστυνομίας προσπαθούν να σηκώσουν ξανά κεφάλι. Οι αστυνομικές επιθέσεις της κυβέρνησης δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν! Μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο για να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας σε όλα τα μέτωπα.

Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στον ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής μας εμπνέουν να συνεχίσουμε την πάλη ενάντια στον φασισμό. Ενωμένοι με τα αδέλφια μας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες μπορούμε να ξηλώσουμε τον Μηταράκη και τη ρατσιστική του πολιτική, να κλείσουμε τα στρατόπεδα - φυλακές και να ανοίξουμε τα σύνορα, μαζί με τις προσφύγισσες/ες και τις μετανάστριες/ες που έδειξαν σήμερα, ακόμα μια φορά, την αποφασιστικότητα τους.

Με τη δύναμη της εργατικής τάξης, κλιμακώνουμε τις μάχες σε όλα τα μέτωπα. Με τους απεργούς των Νοσοκομείων για να μην περάσουν οι απολύσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις του «μεταφασίστα» Πλεύρη στην Υγεία. Με τους απεργούς των Σχολείων για να στείλουμε στα σκουπίδια την Κεραμέως που νομίζει ότι θα φοβίσει τους εκπαιδευτικούς και τη νεολαία με τα δικαστήρια και την καταστολή. Με τους απεργούς της ΔΕΗ ενάντια στη λεηλασία όλων των αγαθών που θα έπρεπε να είναι δημόσια, Υγεία, Παιδεία, Ρεύμα και Νερό.

Όλες και όλοι μαζί συνεχίζουμε: Ποτέ ξανά φασισμός! Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες! Φτώχεια, ρατσισμός και τρομοκρατία – κάτω η Νέα Δημοκρατία!

Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα
9/10/21