Εργατικό κίνημα
Παιδικοί Σταθμοί Καλλιθέας: Χρειάζονται 27 προσλήψεις

Με συνεχόμενες απεργιακές συγκεντρώσεις και συνελεύσεις που κράτησαν πάνω από μια εβδομάδα, οι εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Καλλιθέας αγωνίστηκαν για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υποστελεχωμένες υπηρεσίες του δήμου και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ενάντια στην αδράνεια της Διοίκησης. 

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας δεν υπάρχει η νόμιμη αναλογία παιδαγωγών και βοηθών παιδαγωγού, ενώ υπάρχει ανεπάρκεια υποδομής και εξοπλισμού των δομών που μετατράπηκαν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς καθώς και έλλειψη αναλώσιμων υλικών απαραίτητων για την εύρυθμη λειτουργία. Περίπου 200 είναι τα παιδιά πάνω από τις δυνατότητες των σταθμών και τουλάχιστον 27 είναι οι επιπλέον εκπαιδευτικοί που χρειάζονται.

Μετά από τη μαζική συνέλευση-συγκέντρωση το πρωί της Δευτέρας 11/10 στο Δημαρχείο της Καλλιθέας, με συμμετοχή εργαζομένων του δήμου, αλλά και πολλών γονιών και αλληλέγγυων,  η Προέδρος των Βρεφονηπιακών σταθμών προχώρησε σε γραπτή δέσμευση για σταδιακή επίλυση των προβλημάτων. Για να γίνουν όμως οι δεσμεύσεις πράξεις, οι εργαζόμενοι και ο κόσμος που βρέθηκε σε αυτόν τον αγώνα όλες αυτές τις μέρες χρειάζεται να έχουν την ανάσα τους βαριά στην πλάτη της Διοίκησης, με την απειλή νέων κινητοποιήσεων.