Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
2/11: Αντιφασιστική διαδήλωση ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις στην Παλιά Κοκκινιά

Εκατοντάδες διαδήλωσαν στην Παλιά Κοκκινιά σαν απάντηση στη ρατσιστική επίθεση φασιστικής ομάδας στις 27 Οκτώβρη σε τρεις μετανάστες εργάτες από το Πακιστάν. Τη διαδήλωση είχαν στηρίξει και καλέσει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, συνδικάτα του λιμανιού, η ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική Κοινότητα, το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών και άλλες συλλογικότητες, δημοτικές κινήσεις και οργανώσεις.

Στην πρώτη γραμμή ήταν και τα τρία θύματα της επίθεσης οι οποίοι δήλωσαν ότι η μαζική παρουσία του κόσμου τους έδωσε θάρρος και δεν νιώθουν πια φόβο. Θα προχωρήσουν σε μήνυση και θα διεκδικήσουν δικαίωση, να μπουν στη φυλακή οι φασίστες που τους επιτέθηκαν και πολιόρκησαν το σπίτι τους.
Η πορεία πέρασε από τα σημεία της επίθεσης και τους δρόμους της γειτονιάς, όπου το σύνθημα “Ποτέ ξανά φασισμός” ακούστηκε δυνατά και συνάντησε υποδοχή. Στο τέλος της πορείας, η ΚΕΕΡΦΑ κάλεσε σε αντιφασιστική καμπάνια για να ξαναγυρίσει στη φυλακή ο Πατέλης και συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Πολυτεχνείου με τους μετανάστες, τους πρόσφυγες από τα καμπ και τους Ρομά στην πρώτη γραμμή.
 
Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ μετά την δολοφονική επίθεση. Δείτε φωτογραφίες εδώ. 
 
Δείτε εδώ βίντεο και φωτογραφίες από την διαδήλωση. 
 
Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ από την Εργατική Αλληλεγγύη που κυκλοφορεί.