Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
ΚΕΕΡΦΑ: Φασιστική επίθεση κατά μέλους του ΣΕΚ

Ο Ορέστης Ηλίας μετά την επίθεση του τάγματος εφόδου. Φωτό: ΚΕΕΡΦΑ

Επίθεση από ομάδα φασιστοειδών δέχτηκε ο Ορέστης Ηλίας, φωτογράφος, μέλος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, πρώην δημοτικός σύμβουλος στα Βριλήσσια και ενεργός στις δράσεις της ΚΕΕΡΦΑ αλλά και της Πρωτοβουλίας ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και τη κλιματική αλλαγή.

Βρίσκονταν το βράδυ της Παρασκευής 5/11 σε μουσικό στέκι στην οδό Τάκη στου Ψυρρή. Εκεί κάθονταν ομάδα ατόμων από την οποία ένας μάλιστα ήρθε και τον πλησίασε κοιτώντας τον από κοντά. Όταν αποχώρησε με μία φίλη του από το κατάστημα διαπίστωσε σε λίγο χρόνο ότι η ίδια ομάδα τον είχε ακολουθήσει. Σταμάτησε να κινείται νομίζοντας ότι απλά ήθελαν να προσπεράσουν. Τότε η ομάδα τους περικύκλωσε, τράβηξαν πιο πέρα την φίλη του και άρχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι. Τον έριξαν κάτω και τον κλωτσούσαν ενώ φώναζαν υστερικά «Γαμώ την ΣΕΚ, γαμώ τους Συριζαίους, θα σας γαμήσουμε όλους».
Λειτούργησαν ως οργανωμένο τάγμα εφόδου. Σταμάτησαν μόνο όταν πλησίασε κόσμος και ο επικεφαλής της ομάδας φώναξε «Τέλος- αποχώριση» ενώ τράβηξαν έναν που συνέχισε να κλωτσά στο σώμα τον Ορέστη Ηλία. Απομακρύνθηκαν, αλλά αντιλήφθηκαν ότι πάλι ερχόντουσαν και τους απέφυγαν μπαίνοντας σε ένα μαγαζί. Ο Ορέστης είχε λιποθυμικές τάσεις και εργαζόμενοι από το μαγαζί κάλεσαν να έρθει το ΕΚΑΒ. Πήγε στα έκτακτα του Ερυθρού Σταυρού όπου του έγιναν εξετάσεις και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Η επανεμφάνιση των φασιστών στην Αθήνα ήρθε μετά την αποφυλάκιση του χρυσαυγίτη Πατέλη και την προκλητική κάλυψή της Αστυνομίας του Θεοδωρικάκου στις επιθέσεις των φασιστών κατά της ΚΝΕ και άλλων αριστερών οργανώσεων φοιτητών στην Σταυρούπολη όπως και κατά της ΚΕΕΡΦΑ στο Ν.Ηράκλειο.
Οι φασίστες αποθρασύνονται από τις δολοφονικές επιθέσεις της ΕΛΑΣ, με την εκτέλεση του Ρομ Νίκου Σαμπάνη με 36 σφαίρες ενώ οι 7 αστυνομικοί που τις έριξαν καλύπτονται πλήρως από τον Θεοδωρικάκο. Αποθρασύνονται και από τις επιθέσεις των ΜΑΤ κατά απεργών εκπαιδευτικών και μόλις δύο μέρες πριν κατά εποχικών πυροσβεστών ακρωτηριάζοντας το δάχτυλο ενός με χειροβομβίδα κρότου λάμψης.
Το ΣΕΚ, στα 50 χρόνια δράσης του στην αριστερά, στο οποίο άλλωστε είναι μέλος ο Ορέστης Ηλίας, έχει γνωστή και καθοριστική συμβολή στον αντιφασιστικό αγώνα που οδήγησε στην καταδίκη και το τσάκισμα της Χρυσής Αυγής.
Οι φασιστικές επιθέσεις δεν μπορούν να σταματήσουν τους αγώνες. Ο αγώνας για να πάνε φυλακή οι νεοναζί και οι αστυνομικοί που δολοφονούν πάει χέρι-χέρι με τον αγώνα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Για να πάνε στα σπίτια τους ο Θεοδωρικάκος και ο Μηταράκης, για να ξαναμπούν στις τρύπες τους οι φασίστες.
Το Σάββατο 6/11, θα βρεθούμε στο Σύνταγμα στις 2μμ μαζί με πρόσφυγες στην κινητοποίηση για το περιβάλλον με αφορμή την παγκόσμια μέρα δράσης για την Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα στην Γλασκώβη.

Στο Πολυτεχνείο θα δώσουμε δυναμικό παρών στην πορεία της 17 Νοέμβρη με συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 2.30μμ.