Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Δημοσιογράφοι στην εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη: Στεκόμαστε στο πλευρό της Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ

29/9, Η Ίνγκεμπορκ Μπέγκελ στο πάνελ των ομιλητών σε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ Πετραλώνων-Θησείου για το αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 9 Οκτώβρη. Φωτό: Λένα Βερδέ

Στεκόμαστε στο πλευρό της Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ 

Γιατί έκανε αυτό που έπρεπε ως ΑΝΘΡΩΠΟΣ στο πλευρό των προσφύγων, των ανδρών, των γυναικών και των παιδιών που η κυβέρνηση Μητσοτάκη συστηματικά επαναπροωθεί με δολοφονικά push backs σε ξηρά και θάλασσα.

Γιατί έκανε τη δουλειά της ως ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ απαιτώντας από τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Ολλανδίας να τοποθετηθούν απέναντι στο διαρκές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διεξάγεται στα σύνορα της Ελλάδας - με τις δικές τους εντολές και καταστρατηγώντας το αναφαίρετο δικαίωμα των ανθρώπων στο άσυλο.

Γιατί έκανε τη δουλειά της ως δημοσιογράφος κάνοντας ρεπορτάζ στη Σάμο και σε πολλά από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου η Ευρωπαϊκή Ένωση στοιβάζει χιλιάδες ανθρώπους με μοναδικό τους «έγκλημα» ότι εγκατέλειψαν τις χώρες τους για να γλυτώσουν από τον πόλεμο, την φτώχεια, τις δικτατορίες και την κλιματική καταστροφή.

Γιατί έκανε τη δουλειά της ως δημοσιογράφος δίνοντας φωνή στους πρόσφυγες και τις προσφύγισσες που διαδηλώνουν κάθε μέρα στη Μαλακάσα, τον Ελαιώνα και τα άλλα στρατόπεδα διεκδικώντας να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους σαν άνθρωποι - και τη δυνάμωσε και την ακούει όλος κόσμος.

Γιατί έκανε την δουλειά που δεν πρόκειται ποτέ να κάνουν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης που παριστάνουν τους δημοσιογράφους μασολογώντας μαζί με τα αφεντικά τους τις παχυλές επιχορηγήσεις που πήραν από την κυβέρνηση. Και γιατί είπε αυτά που θα ήθελε να γράψει και να πει στον πρωθυπουργό η πλειοψηφία των εργαζόμενων σε αυτές τις άθλιες γαλέρες που λέγονται ΜΜΕ -και η φωνή τους πνίγεται κάθε μέρα στο παραπέτασμα. Γιατί είπε την ΑΛΗΘΕΙΑ.

Είμαστε στο πλευρό της Ίνγκεμποργκ απέναντι στο λυσσαμένο σκυλολόι που ξαμόλυσε το Μαξίμου για να την συκοφαντήσει με κάθε είδους ψέματα, ότι είναι «τουρκικός δάκτυλος», ότι «πληρώνεται από τις ΜΚΟ», ψέματα βγαλμένα από τον χειρότερο ρατσιστικό βόθρο.

Είμαστε στο πλευρό της Ίνγκεμποργκ γιατί είναι ΓΥΝΑΙΚΑ με κεφαλαία γράμματα και δίπλα στον ρατσιστικό, έχει να αντιμετωπίσει και τον σεξιστικό βόθρο των ρετιρέ και των υπογείων της δεξιάς πολυκατοικίας.

Είμαστε στο πλευρό της Ίνγκεμποργκ γιατί και πριν από τη συνέντευξη τύπου, το ελληνικό κράτος είχε σπεύσει να την στοχοποιήσει διώκοντάς την με ένα και μοναδικό στόχο, να τιμωρήσει την αλληλεγγύη της - όπως κάνει και με πλήθος άλλων αλληλέγγυων στην Λέσβο και αλλού. Είμαστε στο πλευρό της Ίνγκεμποργκ απέναντι στις απειλές που δέχεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από κάθε λογής ναζιστικά κατακάθια.

Είμαστε στο πλευρό της γιατί έκανε τον πρωθυπουργό να ξεστομίσει την φράση:«Κατανοώ πως στην Ολλανδία έχετε την κουλτούρα να θέτετε ευθέως ερωτήματα προς τους πολιτικούς», ξεμπροστιάζοντας σε όλη της την φαυλότητα την ξετσίπωτη γύμνια του -που όσες φυλλάδες και αν προσπαθήσουν να την τυλίξουν δεν κρύβεται. Όπως και το θράσος του να ταυτίσει τον τάχα προσβεβλημένο του εαυτό με τον λαό. Μετά το “l'état c'est moi”, το “le peuple c'est moi”.

Είμαστε στο πλευρό της Ίνγκεμποργκ γιατί καλύπτοντας για την Εργατική Αλληλεγγύη έχουμε την τύχη να δίνουμε πλάι-πλάι τις ίδιες μάχες στο πλευρό των προσφύγων ξεμπροστιάζοντας τα ρατσιστικά ψέμματα και τις άθλιες πολιτικές των κυβερνήσεων. Ακολουθώντας το παράδειγμα των γιαγιάδων της Λέσβου και των εκατομμυρίων ανθρώπων που πριν από έξι χρόνια ανέδειξαν έναν τόπο αλληλεγγύης που σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ και η ΕΕ έχουν βαλθεί να μετατρέψουν σε ένα απέραντο ρατσιστικό στρατόπεδο για να ξεπλύνουν τις άθλιες πολιτικές τους σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που διαχειρίζονται.

Καλούμε όλες τις ενώσεις των δημοσιογράφων και τα σωματεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ και ευρύτερα, να εκφράσουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στην Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ.

Οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη