Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
19/11: Ανακοίνωση ΚΕΕΡΦΑ για την θανατηφόρα καταδίωξη προσφύγων από την ΕΛ.ΑΣ

7 νεκροί και 6 βαριά τραυματίες ήταν η θλιβερή κατάληξη της καταδίωξης της αστυνομίας στην Εγνατία Οδό, χτες, λίγο μετά τα μεσάνυχτα όταν ένα αυτοκίνητο που μετέφερε μετανάστες δεν σταμάτησε σε έλεγχο της αστυνομίας και προσπάθησε να διαφύγει. Η ρατσιστική πολιτική των κλειστών συνόρων ρίχνει στα χέρια των διακινητών τους πρόσφυγες, με την Αστυνομία να φροντίζει να σταματά το πέρασμα στην ενδοχώρα μετατρέποντάς την Εγνατία οδό σε παγίδα θανάτου, σε πεδίο μπλόκων και καταδιώξεων. Μετά τα ναυάγια στη θάλασσα και τους πνιγμούς προσφύγων, μεγαλώνει ο φόρος αίματος στην Εγνατία οδό.

Αυτή είναι για πολλοστή κατάληξη η «τύχη» των προσφύγων που ωθούνται στα χέρια διακινητών για να ξεφύγουν από τους ελέγχους στα σύνορα αντί να έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν άσυλο χωρίς να φοβούνται την παράνομη επαναπροώθηση που έχει γίνει καθεστώς στην περιοχή. Ανάμεσα στους 8 επιβιώσαντες πρόσφυγες είναι και αρκετοί από την Παλαιστίνη.
Η καταδίωξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει ότι μετά την δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη με 38 σφαίρες από τους επτά διώκτες αστυνομικούς, τώρα χάνονται ακόμη περισσότερες ζωές προσφύγων αυτή την φορά σε καταδιώξεις που οδηγούν σε ατυχήματα-δολοφονίες.
Σύμφωνα με το xanthinews, το τραγικό τροχαίο σημειώθηκε στο ρεύμα από Κομοτηνή προς Ξάνθη στο ύψος των νέων διοδίων του Ιάσμου. O οδηγός προσπάθησε να βγει από την Εγνατία προς τον παράδρομο και έπεσε πάνω στα καινούρια διόδια του Ιάσμου.
Υπεύθυνη για αυτή την τραγική κατάληξη είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η αστυνομία του Θεοδωρικάκου, που κλείνει τα σύνορα βαφτίζοντας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες «ασύμμετρη απειλή». Είναι η άλλη πλευρά των επαναπροωθήσεων στη στεριά. Είναι κομμάτι της αντιμεταναστευτικής δολοφονικής πολιτικής της κυβέρνησης, της εξαθλίωσης και των κλειστών δομών στα νησιά και την ηπειρωτική χώρα.
Το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα δεν πρόκειται να ανεχθεί εκατομμύρια κατατρεγμένοι άνθρωποι, γυναίκες προσφύγισσες με ανήλικα παιδιά, χιλιάδες ανάπηροι θύματα των πολεμικών συγκρούσεων μετατρέπονται σε αποδιοπομπαίους τράγους, να δαιμονοποιούνται ως «εισβολείς» από τις ίδιες κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ενώ συμμετείχαν στους ματοβαμένους πολέμους που ρήμαξαν τις χώρες, τα σπίτια και τις ζωές τους.
Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι, τα σύνορα πρέπει τώρα να ανοίξουν ώστε να μην κινδυνεύουν οι ζωές τους στα χέρια των διακινητών.
Η φετινή πορεία του Πολυτεχνείου που απαίτησε να μπει τέλος στη δολοφονική πολιτική Μητσοτάκη είναι η απάντηση στα εγκλήματα της κυβέρνησης και της ΕΕ είτε στο Αιγαίο, είτε στον Έβρο είτε στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας.
Να γκρεμίσουμε την Ευρώπη Φρούριο, να ανοίξουμε τα σύνορα για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές.
Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι!

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ