Καταστολή
Καταγγελία ΣΕΚ Μαρουσίου-Κηφισιάς: Απρόκλητη επίθεση από μαγαζάτορα και προσπάθεια φιμώματος της Εργατικής Αλληλεγγύης

20/11, Εξόρμηση με την Εργατική Αλληλεγγύη στο Μαρούσι

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση σε βάρος μας από μαγαζάτορα της περιοχής, καθώς και την προσπάθεια να φιμωθεί η φωνή της Εργατικής Αλληλεγγύης. Σήμερα το πρωί, απευθυνόμενος σε έναν σύντροφο με απειλές του τύπου “θα σε λιώσω, θα σε πατήσω κάτω”, μαγαζάτορας της Ερμού επιχείρησε να φοβίσει το συνεργείο της Εργατικής Αλληλεγγύης. Απαίτησε να μετακινηθεί το τραπεζάκι της εξόρμησης και όταν η απαίτησή του δεν έγινε δεκτή, έσπρωξε ο ίδιος με βία τα υλικά, ενώ τελικά χειροδίκησε και σε βάρος συντρόφισσας, την οποία έσπρωξε πάνω στο τραπέζι και στη συνέχεια έπιασε με λαβή -παράλληλα, φώναζε προσβολές.

Στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία, η οποία, όπως πάντα πρόθυμη να προκαλέσει προβλήματα στην εξόρμησή μας, εμφανίστηκε με 4 αστυνομικούς ΔΙΑΣ και δυο περιπολικά της Άμεσης Δράσης. Για πάνω από μία ώρα παρεμπόδισαν την εξόρμηση, ζητώντας πληροφορίες για το πόσο συχνά γίνεται, ποιες ώρες, πόσα χρόνια, ενώ επιχείρησαν και μια άνευ ουσίας διαπραγμάτευση για το πού θα μπαίνει το τραπεζάκι, παρότι ξέρουν -και παραδέχτηκαν στο τέλος- ότι δεν μπορούν να υπάρχουν περιορισμοί στην πολιτική παρέμβαση σε δημόσιο χώρο.
 
(φωτογραφίες εδώ)
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας προσπαθεί να μας διώξει από την Ερμού και να σαμποτάρει την πολιτική παρέμβασή μας για σύνορα ανοιχτά, λεφτά για την Υγεία και όχι την αστυνομία, σύγκρουση με την κυβέρνηση ΝΔ. Όπως φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο ανταποκρινόμενη σε τέτοιες αβάσιμες και γελοίες κατηγορίες. Η παρεμπόδιση της εξόρμησής μας, καθώς και η απειλή για μήνυση σε βάρος μας έπεσαν στο κενό, μετά και από τις παρεμβάσεις απλού κόσμου που μας στήριξε.
Η έξαρση της καταστολής από την κυβέρνηση ΝΔ είναι που έχει δώσει το πράσινο φως σε τέτοιες συμπεριφορές. Πίσω από την καταστολή, τις απειλές, και το φίμωμα όσων φωνών στρέφονται ενάντια στην πολιτική της, η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να κρύψει τη βαθιά κρίση της. Ο κόσμος είναι γεμάτος οργή και τη μισεί. Το αντικυβερνητικό ποτάμι του Πολυτεχνείου, όπου διαδηλώσαμε όλες και όλοι μαζί, πρόσφυγες/ισσες, Ρομά, απεργοί, φοιτητές/τριες έδειξε ποια είναι η δύναμή μας και πού θα καταλήξουν για μια ακόμη φορά αυτές οι προσπάθειες.
Καλούμε όλες και όλους που στηρίζουν την Εργατική Αλληλεγγύη στη γειτονιά μας να συμμετάσχουν στην επόμενη εξόρμησή μας, το Σάββατο 27 Νοέμβρη, 12:00-14:00, στη γωνία Ερμού και Διονύσου. Στηρίζουμε την πανελλαδική απεργία των νοσοκομείων της 1 Δεκέμβρη. Και γιορτάζουμε μαζί τα 25 χρόνια του τοπικού πυρήνα του ΣΕΚ Μαρουσιού, καθώς και τα 50 χρόνια ΣΕΚ, στο μονοήμερο εκδηλώσεων την Κυριακή 5 Δεκέμβρη, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 7μμ στον Πανελλήνιο.

Τοπικός πυρήνας ΣΕΚ Μαρουσιού, 20/11/21