Πολιτισμός
Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο: Επισκεφτείτε το τις γιορτές

Πολύ πετυχημένο ήταν, παρά το τσουχτερό κρύο, το γιορτινό παζάρι του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου την Κυριακή 19 Δεκέμβρη. Δεκάδες συντρόφισσες και σύντροφοι επισκέφτηκαν τον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου. Η σύνθεση ήταν τόσο πλατιά όσο και οι αγώνες που έχουμε δώσει τη προηγούμενη χρονιά: φοιτητές και μαθήτριες, εργαζόμενες στα νοσοκομεία και εκπαιδευτικοί. 

Πλατιά και βαθιά ήταν και η συζήτηση, για την ακρίβεια οι συζητήσεις που εκτυλίχτηκαν από το πρωί μέχρι νωρίς το απόγευμα. Αναζητήσεις για τις ιδέες του μαρξισμού, την ιστορία των ταξικών αγώνων, την πάλη ενάντια στην καταπίεση. Αυτό είχε αντανάκλαση και στις πωλήσεις αξίας εκατοντάδων ευρώ. 

Το γιορτινό παζάρι του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου ήταν αφιερωμένο στα πενήντα χρόνια από την ίδρυση του ΣΕΚ. Και η έκδοση 50 χρόνια αγώνες για την Επανάσταση και το Σοσιαλισμό είχε την τιμητική της. Ήρθε πρώτη σε πωλήσεις εκείνη τη μέρα. Και μαζί άλλες εκδόσεις του ΜΒ για τους σταθμούς που σημάδεψαν την πορεία της ΟΣΕ και του ΣΕΚ, όπως η συλλογή ‘Οι ρίζες της επαναστατικής αριστεράς στην Ελλάδα’ με κείμενα από την εφημερίδα της ΟΣΕ «Η Μαμή» την περίοδο της δικτατορίας και η ανατύπωση του περιοδικού ‘Επανάσταση νο 7’ από το 1971. 

Όμως και οι εκδόσεις του ΜΒ, όπως και άλλων εκδοτικών οίκων, για την πανδημία, την Πάλη για την Γυναικεία Απελευθέρωση, το 1821, τη Μικρασιατική Εκστρατεία και την Αντίσταση ήταν στην κορυφή των προτιμήσεων. 

Το επόμενο ραντεβού μας είναι στις εκδηλώσεις-προβολές της ταινίας 50 χρόνια αγώνες που οργανώνουν οι τοπικοί πυρήνες του ΣΕΚ αυτή τη βδομάδα. 

Και βέβαια, το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο θα συνεχίσει τις προσφορές και τις εκπτώσεις του σε όλη τη διάρκεια των γιορτών. Ελάτε να εξοπλιστούμε με ιδέες και επαναστατική θεωρία για τις μεγάλες μάχες του 2022.