Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
9 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν

Κυριακή 16/1 συγκέντρωση- διαδήλωση 1:30μμ πλατεία Μερκούρη Άνω Πετράλωνα

Εννιά χρόνια κλείνουν στις 17 Ιανουαρίου από τη στυγερή δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα. 

Κανένας μας δεν ξέχασε, ούτε θα ξεχάσει ποτέ ότι εκείνη τη νύχτα παγανιά στους δρόμους της γειτονιάς μας είχαν βγει οι δύο χρυσαυγίτες Χ. Στεργιόπουλος και Δ. Λιακόπουλος.

Δολοφόνησαν με μαχαίρι τον νεαρό εργάτη που πήγαινε να βγάλει το μεροκάματο και μετά έκαναν τον «γύρο θριάμβου» στο κέντρο της Αθήνας. 

Μπορεί οι δύο χρυσαυγίτες δολοφόνοι να έχουν καταδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό και να έχει αναγνωριστεί το ρατσιστικό κίνητρο της πράξης τους, αλλά η μάχη ενάντια στη δολοφονική ρατσιστική πολιτική της Ευρώπης φρούριο και της κυβέρνησης της ΝΔ που ανοίγει δρόμο στους φασίστες συνεχίζεται και κλιμακώνεται.

Μόνο μέσα στις μέρες των γιορτών σε τρία ναυάγια στο Αιγαίο πνίγηκαν δεκάδες άνθρωποι και άλλοι αγνοούνται για χάρη της «Ευρώπης-φρούριο».

Χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες βουλιάζουν στις λάσπες των στρατοπέδων συγκέντρωσης, βρίσκονται ο ένας πάνω στον άλλο εν μέσω πανδημίας, δεν τους δίνεται η δυνατότητα να εμβολιαστούν μαζικά, να έχουν τα στοιχειώδη που αφορούν την Υγεία και την Παιδεία. 

Την ίδια ώρα πολλές ακόμα χιλιάδες δεν έχουν χαρτιά και αφήνονται έρμαιο στις επιδιώξεις των εργοδοτών ή δεν μπορούν να ταξιδέψουν για να επανενωθούν με τις οικογένειές τους. 

Ακόμη και μέσα στις μέρες των γιορτών ο Μπακογιάννης πήρε απόφαση να μην ανανεώσει τη σύμβαση του χώρου του Ελαιώνα, ξεριζώνοντας για πολλοστή φορά πρόσφυγες, προσφύγισσες και παιδιά. 

Το αντιφασιστικό κίνημα κατάφερε να κλείσει τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής στη φυλακή και σήμερα έχουμε να δώσουμε τη μάχη για να μην περάσουν οι αποφυλακίσεις τους,

Η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας, η ΚΕΕΡΦΑ, συνδικάτα, δημοτικές κινήσεις, φοιτητές, μαθητές και κάτοικοι των Πετραλώνων καλούν σε συγκέντρωση την Κυριακή 16 Ιανουαρίου στις 13:30 η ώρα το μεσημέρι στην πλατεία Μερκούρη και διαδήλωση στους δρόμους της γειτονιάς. 

Χαρτιά και δικαιώματα σε όλους

Ανοίξτε τις πόλεις και τα σύνορα για τους πρόσφυγες

Όχι στις ρατσιστικές εξώσεις από τον Ελαιώνα

Stop στους φασίστες – Όχι αποφυλακίσεις για τους νεοναζί

Να τσακίσουμε τη δολοφονική πολιτική της «Ευρώπης-φρούριο» και της κυβέρνησης Μητσοτάκη