Ιδέες
Εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου “50 χρόνια αγώνες για την Επανάσταση και τον Σοσιαλισμό”

Με μια εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου “50 χρόνια αγώνες για την Επανάσταση και τον Σοσιαλισμό” -με το οποίο και έκλεισε την εκδοτική του δράση για το 2021- ξεκινά το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο την νέα χρονιά στις 21 Γενάρη, στις 7μμ, στο καφέ The Blind Beggar, Χαρ. Τρικούπη 6-10, στοά Atrium. 

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν για να μιλήσουν για το βιβλίο ο Δημήτρης Παπαχρήστος, εκφωνητής της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η Μαρία Χαρχαρίδου, μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων ΓΝΑ Γεννηματάς, ο Θανάσης Διαβολάκης, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά με την Ανταρσία στο Λιμάνι και η Λίλιαν Μπουρίτη από το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα.

Το βιβλίο που βρέθηκε, συζητήθηκε και αγοράστηκε σε όλες τις τοπικές εκδηλώσεις-βιντεοπροβολές της ταινίας “50 χρόνια αγώνες” αποτελείται από συλλογή άρθρων για τους σταθμούς του κινήματος που σημάδεψαν την πορεία του ΣΕΚ, αλλά και τις πολιτικές επιλογές του και την συζήτηση που επεδίωκε πάντοτε να ανοίγει μέσα στους εργατικούς αγώνες, ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό, τον εθνικισμό, τον σεξισμό και την καταπίεση. Τριάντα δύο κείμενα δημοσιευμένα από το 1973 μέχρι και σήμερα συνθέτουν το πλούσιο πανόραμα ιδεών και δράσης που πάνω τους στηρίχθηκε το χτίσιμο μιας δυνατής επαναστατικής αριστεράς στην Ελλάδα, ενώ το βιβλίο κλείνει με χαιρετισμούς που απήυθυναν για τα 50 χρόνια του ΣΕΚ αγωνιστές, συνδικαλιστές, στελέχη της Αριστεράς από την Ελλάδα αλλά και αδελφές οργανώσεις του ΣΕΚ από άλλες χώρες.